Nevşehir'de Bugün

Ceyhan; 'AKP'nin rol modeli II. Abdülhamit'

Nevşehir önceki dönem CHP İl Başkanı Tayfun Ceyhan, Nevşehir'in en çok takip edilen FİB Haber.Com İnternet gazetesine nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Nevşehirli siyasetçi Tayfun Ceyhan, Nevşehir'in en çok takip edilen haber sitesi FİB Haber.Com İnternet gazetesine nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Nevşehir önceki dönem CHP İl Başkanı Tayfun Ceyhan, gazetecilerin kamuoyuna haber, bilgi akışını zamanında ve objektif bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalıştığını belirterek, basın mensuplarının dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra ettiğini ifade etti.

YEREL MEDYANIN YAŞATILMASI LAZIM!

“Yerel medyanın yaşaması/yaşatılması lazım” diyen Tayfun Ceyhan, demokrasi, yerel kalkınma ve yerelde yaşayan insanların sesini duyurmak için yerel medyaya ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Bugün ekenomik buhran yaşanılan ülkemizde herkes bir hak arayışında ekmek kaygısı ve kavgasında iken, bu ülkenin basın emekçileri her zaman olduğu gibi unutuluyor. Sadece Gazeteciler günlerinde bir defa kuru kutlama mesajlarıyla geçiştiriliyor. Her daim şehrini,  ülkesini düşünen tüm gazetecilerin öncelikle Yerel basının mutlaka desteklenmesi ve yaşatılması gerekiyor.

ABDÜLHAMİT’İN BASKI REJİMİ BUGÜN AKP İKTİDARIYLA TEKRAR YAŞANIYOR

AKP İnstagram’ı kapatarak aynı yolda yürüyor...

AKP iktidarı, sansür ve baskı rejimi konusunda da II. Abdülhamit’i örnek alıyor diyen Tayfun Ceyhan, "II. Abdülhamit döneminde hafiyelerle, jurnallerle, sürgünlerle nefes aldırmayan bir baskı rejimi kurmuştu. Bu baskı rejiminin en önemli ayaklarından biri de basın sansürüydü... Aynı zihniyet ve düşünce yapısını bugünün AKP'sinde de görüyoruz. Görülen o ki, rol modeli II. Abdülhamit olan AKP iktidarı, sansür ve baskı rejimi konusunda da II. Abdülhamit’i örnek alıyor. AKP iktidarı da sosyal medya platformu İnstagram’ı kapatarak aynı yolda yürüyor. AKP iktidarının her geçen gün artan yasaklarıyla şekillendirdiği baskı düzeni, AKP iktidarının rol modeli II. Abdülhamit’in baskı düzeninin en önemli parçası “basın sansürünü” akla getiriyor. Ancak tarih, hiçbir baskı düzeninin sonsuza kadar sürmeyeceğini gösteriyor" dedi.

Ceyhan, "Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan siz kıymetli FİB Haber çalışanı basın emekçilerini kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Gazetemiz FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı’da, Nevşehirli siyasetçi Tayfun Ceyhan'a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.