Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) geçen günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı Kapadokya fotoğrafını sessiz sedasız sildi. Peki, CIA neden Kapadokya paylaşımı yaptı ve hiçbir açıklama yapmadan neden bu paylaşımı sildi?

CIA'den Şüpheli "Kapadokya" Paylaşımı! Neden Kapadokya'yı Paylaştılar?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü tüm Türkiye genelinde coşkuyla kutlanırken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) sosyal medya hesabından Kapadokya bölgesinden dikkat çeken bir fotoğrafı paylaşmıştı?

Düğün değil bayram değil CIA neden Kapadokya paylaşımı yaptı?

ABD'nin dış istihbarat birimi CIA tarafından yapılan paylaşımda, Nevşehir Kapadokya'nın neden seçildiği akıllarda kuşku uyandırırken ABD'nin desteklediği FETÖ terör örgütünün Kapadokya ile olan bağlantıları yeniden gündeme geldi.

CIA paylaşımında; "Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki bu "Peri Bacaları" (aynı zamanda kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır), 40 m'ye (130 ft) kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar alabilir." ifadesi kullandı.

İşte o paylaşım:

Bu paylaşımın ardından açıklamada bulunan 25-26-27. Dönem AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz," Ey CIA, Eşsiz güzelliklerin diyarı, dünyada bir benzeri olmayan Kapadokya’da Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızdan başka bayrak dalgalanmadı, dalgalanmaz" dedi.

Tuhaf şeyler oluyor!

Feto terminolojisinde "Kapadokya" Kara Kuvetleri anlamını taşıyor. Tarihte ise Kapadokya, Roma içinde “gizlenmişliği” temsil ediyor.

KAPADOKYA FETÖ'NÜN DARBE ŞİFRESİYDİ

'FETÖ, darbe mesajını 'Kapadokya' şifresiyle iletmiş'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 19 Mart 2016’daki bir konuşmasında kullandığı “Kapadokya” şifresiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki üyelerine darbe mesajı verdiği belirlenmişti. Kapadokya ifadesinin örgüt jargonunda ‘Asker’ler için kullanıldığı tespit edilirken, Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın da CIA tarafından ‘Kapadokya’ ismiyle kodlandığı ortaya çıkmıştı.

‘KAPADOKYA’ TSK DEMEKMİŞ

FETÖ’nün şifreleri, “Kapadokya=Tsk”

TSK mahrem imamı gizli tanık Jupiter, "Örgüt jargonunda, Fethullah Gülen’in vaazının içinde Kapadokya kelimesini kullandığında TSK’yı kast eder. TSK’ya yeşil, polise mavi deniyor.”

CIA, Birleşik Devletler federal hükûmetinin sivil bir dış istihbarat servisidir ve resmî olarak dünyanın dört bir yanındaki ulusal güvenlik bilgilerini, öncelikle insan istihbaratını kullanarak toplamak, işlemek ve analiz etmekle görevlendirilmiştir. Vikipedi
Genel merkezi: Langley, Virginia, McLean, Virginia, ABD
Kurucusu: Harry S. Truman
Kuruluş tarihi: 18 Eylül 1947
Önceki kurum: Office of Strategic Services;
Personel sayısı: 21.575 (tahmin)