Derinkuyu Hükümet konağında Atatürk Anıtına Çelenk Sunma ile başlayan proğram, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından günü anlam ve önemini belirtilen konuşmalarla devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı Proğramına İlçe Kaymakamı Konuralp Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce, Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol  Demirdelen İlçe protokolü, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Muhtarlar katıldı.

Atatürk Anıtı önündeki tören sonrası, Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz ve Belediye Başkanı Taner İnce tebrikleri kabul ederek, vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutladı.

Derinkuyu Belediye Başkanı  Taner İnce; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı; zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin azim ve karlılığı ile kazanılan zaferlerin ardından 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandırılmıştır.

Bu kutlu mücadelenin başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum." dedi.