Kaçak ve imara aykırı yapılaşma geçit vermeyen Kapadokya Alan Başkanlığı Nevşehir il genelinde kaçak yapılaşma ile mücadelesini sürdürüyor.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Avanos, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak yapıların, imar mevzuatı doğrultusunda tespitinin ardından yıkımlarına devam ediliyor.

Kapadokya'da kaçak yapılar birer birer kaldırılıyor

Ürgüp'te Devrent, Kızılçukur vadileriyle, Üç güzeller ve Göreme'de bulunan Aşıklar tepesi mekiinde ki kaçak yapıların yıkımı Kapadokya Alan Başkanlığı denetiminde başladı. Çalışma kapsamında, sit alanında yapılanma koşullarına aykırı olarak ilave eklentileri bulunan yapıların kaçak bölümleri, çirkin görünüme neden olan barakalar, kesin yapılaşma yasağı bulunan sit alanlarında peribacası ve doğal oluşumlara zarar veren yapıların tamamı kaldırılmaya başlandı. Kaldırılma işlemi tamamlandığında bahse konu yerlerin rehabilitesi sağlanmış olacak.