Yeni kurulan özel tiyatro ekibi "Tozlu sahne" ilk oyunu "Dokuz canlı" ile 4 Mayıs'ta Kapadokya kültür ve sanat merkezinde Nevşehirli tiyatro severlerle buluşuyor.

Genel Sanat Yönetmeni Neva Yanağlıbaş, "Eğer uzun bir süre unutamayacağınız bir komedi izlemek istiyorsanız, “Dokuz Canlı" 4 Mayıs 2024 tarihinde Kapadokya kültür ve sanat merkezindesahnelenecek.’’ sözleriyle tüm Nevşehirlileri oyunu izlemeye davet etti.

"Dokuz canlı" çok güldürecek...

Tayfun Türkili’nin yazdığı ve Tozlu sahne tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Neva Yanağlıbaş'ın yorumuyla sahnelediği oyunun konusu ise kısaca şöyle:

Faruk orta yaşta fakat genç bir sevgilisi olan ve karısından boşanmak isteyen biridir. Güzide; Faruk gibi orta yaşlı ve Faruk'u seven sıradan bir ev hanımıdır. Faruk sürekli Güzide'den boşanmak ister fakat Güzide bunu kabul etmemektedir. Faruk, sevgilisi Mine'nin de ısrarları üzerine Güzide'yi öldürmeye karar verir. Oyunun komedisi bu karardan sonra gittikçe artar. Faruk, beceriksizliği yüzünden Güzide'yi bir türlü öldüremez. Üstüne bir de hasbelkader sedyeci olmuş iki kafadar girince işler iyice sarpa sarar; çünkü sedyeciler Hamit ve Şükrü bu ailenin başına adeta musallat olmuşlardır. Oyun sonunda da Güzide'yi ölmekten kurtararak, Faruk'un sonunu hazırlarlar.

Biletler için iletişim hattı: 0 530 151 96 42

Biletler ayrıca oyun günü Kültür merkezi girişinde de satılacaktır.

Polisiye Komedi İki perde

Yazar: Tayfun Türkili

Yönetmen: Neva Yanağlıbaş

Oyuncular
Ali Sesveren
Didem Kökver
Oğuz Akkaya
Mehmet Karataş
Ali Karataş
Neva Yanağlıbaş
Sertap Korkmaz

Işık-Ses ve Sahne Amiri

Işıl Doğanbek

Gökçe Yiğit

Tarih: 04 Mayıs 2024

Saat: 20.00

Yer: Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi

Bilet Fiyatı: 50 TL