2024 yılının 'Emekliler Yılı' ilan edilmesinin ardından, emeklilere özel tanınan Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında yaz aylarında ücretsiz kalma uygulamasından faydalanan emekliler, Nevşehir'de tatil yapma fırsatı buldular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının “Emekliler Yılı” ilan edilmesinin ardından, emeklilere özel tanınan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaz aylarında ücretsiz kalma uygulamasından faydalanan emekliler, Nevşehir'de tatil yaptılar. Nevşehir'de Kapadokya turu ile Avanos, Ürgüp, Göreme, Uçhisar'ı keşfettiler.

Turizmin başkenti Kapadokya’da ücretsiz tatil keyfi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan “Emeklilere Ücretsiz Tatil” projesine başvurarak yurtlarda kalmaya hak kazanan vatandaşlar, Nevşehir Kapadokya bölgesinde tatilin tadını çıkardılar. Emekliler, 2023-2024 akademik yılın tamamlanmasından sonra KYK yurtlarında, 22-26.07.2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle ücretsiz misafir edildi.

SGK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı'nın emeklilere rehberlik yaptığı proğramda Kapadokya bölgesinin eşsiz güzelliklerini aileleri ile birlikte görme şansı yakalayan emekli vatandaşlarımız; "Bu uygulama ile unutulmaz bir tatil fırsatı yaşadık. Ülkemizin bu muhteşem coğrafyasını Nevşehir'e gelerek keşfettik.  Türkiye'mizin her yanı cennet ama Nevşehir çok farklı daha ayrı bir güzel. Biz buradan bu vesile ile, ilgileri ve misafirperverliği için İl Müdürü Baltacı beye çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimizden razı olsun." dediler.

Nevşehir SGK İl Müdürlüğü tarafından çeşitli organizasyon ile tatillerini geçiren emeklilere Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verdi. Emeklilerle bir araya gelerek hem Kaladokya bölgesi hemde Karapınar'ı anlatan Güneş "Cumhurbaşkanlığımızın bu yılı Emekliler yılı ilan etmesiyle ilimize gelen Emekli vatandaşlarımız ile bir araya geldik.

Onları tanımak, onlara Kapadokya ve Karapınar'ı anlatma fırsatı bulduk. Umarım Emeklilerimiz ve aileleri güzel bir tatil geçirip illerine döndüklerinde birer Nevşehir gönüllüsü olarak ilimizi kendi çevrelerine anlatırlar" dedi.