Nevşehir'de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan emlak dolandırıcılığı vakası ses getirmeye devam ediyor. 

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de paravan şirket kurup noter üzerinden taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapmak suretiyle tapusu dahi olmayan taşınmazları satmayı vaat eden ve bu şekilde yaklaşık 50 kişiyi dolandıran şahıslar hakkında geniş kapsamlı soruşturma yürütülüyor.

Emlak firmasına güvenerek noter üzerinden satış yapan mağdurlar, bugün Nevşehir Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek "ADALET İSTİYORUZ" dedi.

Nevşehir'de yapım aşamasındaki farklı daireleri kendi adlarına kayıtlı olmadığı halde 57 kişiye sattığı ve satışını yaptıkları daireleri de hak sahiplerine teslim etmeyerek yaklaşık 90 milyon TL haksız kazanç elde ettiği iddia edilen emlakçılar A.K.İ , Y.İ ve M.F.Y hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında şüpheli A.K.İ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler Y.İ ve M.F.Y ise serbest bırakıldı. Dolandırıcılık mağdurları haksız kazanç elde ettiğini iddia ettikleri şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Mağdur olan hak sahipleri ise Nevşehir Adliyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“CİDDİ BİR DOLANDIRICILIK VAKASI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Mağdurların avukatı olan Av. Abdulkadir ÜNAL, Nevşehir'de emlak dolandırıcılık vakası ile karşı karşıya olduklarını, dosya kapsamında yaklaşık 8-10 kişinin şüpheli olarak ifadesinin alındığını söyledi.

Tespit edilen 40-50 civarında mağdurun olduğunu belirten Ünal, “Mağdur sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ne kadar mağdur olduğunu net olarak kimse bilememektedir. Çünkü gerçekten ciddi bir dolandırıcılık vakası ile karşı karşıyayız. Belki bu işin ucu farklı şehirlere kadar uzanmaktadır. Bu hususla alakalı Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı yürütmektedir. Savcılık soruşturmayı titizlikle yürütmektedir. Türk adaletine olan inancımız tamdır. Mağdur vatandaşların hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“ÇOK İKNA EDİCİ BİR ŞEKİLDE BİZİ DOLANDIRDILAR”

Mağdurlardan birisi olan İbrahim Altundal, Sulusaray’da müstakil evlerinin olduğunu, müstakil ev karşılığında ise kendilerine Esentepe Mahallesinde ultra lüks daire vadettiklerini aktardı.

Altundal, “İnşaat devam ediyordu, notere gittik noterde satışını verince biz güvenerekten evin tapusunu verdik. Evimizi yıktılar. 3-4 ay falan inşaat devam etti. Sonra inşaatta yavaşlama başladı. Tabi biz araştırınca dolandırıldığımızın farkına vardık. Benim gibi resmiyette gözüken şuan 56 - 57 ama 90’a yakın kişinin olduğunu düşünüyoruz ki öyle. Daha şikâyetçi olmayanlar var. Yurt dışında olanlar var. Hepsinin hikâyesi birbirimize benziyor.  Yani çok ikna edici bir şekilde bizi dolandırdılar. Mağduruz. Annem gil şuanda evsizler.” ifadelerine yer verdi.