AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için aday belirlemedeki önemli kriterlerden temayül yoklaması sürecini yönetecek komisyonlarını oluşturdu. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yarın yapılacak olan temayül yoklamasında Nevşehir için komisyon başkanı olarak görevlendirildi.

AK Parti’de 22 Kasım’da başvuruların tamamlanmasının ardından gözler Pazar günü yapılacak temayüle çevrildi. Tarafsızlığın korunması amacıyla komisyon üyesi olacak milletvekillerinin, kendi seçim çevreleri veya memleketlerinde görevlendirilmemesine özen gösterildi. Bu sebeple, AK Parti Genel Merkezi tarafından Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün Gaziantep'te, Emre Çalışkan ise Düzce'de görevlendirildi.

Temayülü eski Bakan Tüfenkci yönetecek

AK Parti Nevşehir’de Pazar günü yapılacak temayül yoklamasını Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yönetecek. Tüfenkci'nin yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ( MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonlar da temayül de hazır bulunacak. Dijital ortamda tüm Türkiye'de aynı anda yapılacak yoklama süreci Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Tüfenkci Nevşehir'e geldi

Temayül yoklamasına katılmak üzere akşam saatlerinde Nevşehir'e gelen Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'yi AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Özkaya, Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı ve partililer karşıladı.

İlk olarak Kültür ve Sanat merkezinde yürütülen hazırlıkları yerinde inceleyen Tüfenci daha sonra İl Binasına geçerek yarın yapılacak olan temayül yoklaması hakkında istişarelerde bulundu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran ; "64., 65. Dönem Gümrük ve Ticaret Bakanımız, Malatya milletvekilimiz Sn. Bülent Tüfenkci’yi İl Başkanlığımızda ağırlıyoruz. Temayül yoklamaları için şehrimizde bulunan Sn. Bakanımız ile birlikte temayülümüzün gerçekleşeceği Kültür ve Sanat merkezimizi ziyaret ettikten sonra İl Başkanlığımızda misafir ettik. Bakanımıza nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

TEMAYÜL ZAMANI

26 Kasım Pazar günü AK Parti’de temayül heyecanı yaşanacak. AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci başkanlığındaki komisyon Nevşehir'de yapılacak temayülü yönetecek. Partililerin elektronik ortamda oy kullanması ile gerçekleşecek Temayülde aday adayları ter dökecek.

İYİ, ORTA, ZAYIF...

Teşkilat mensuplarına Ak Partili Belediye Başkanlarıyla ilgili 5 soru yöneltilecek. İyi, orta ve zayıf seçeneklerinden birinin işaretlenmesi istenecek. 

Teşkilat mensuplarına Belediye Başkanlarıyla ilgili "Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyor sunuz?" "Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?" "Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?" ve "Belediye Başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?" soruları yöneltilecek ve bu cevapların dışında teşkilat mensuplarından önerdikleri iki ismi yazmaları istenecek.