Türk fotoğraf dünyasının öncü kuruluşlarından FOTON Derneği, 2024-2027 yılları arasında hizmet verecek yeni yönetim kurulunu ve danışma kurulunu açıkladı. Fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan dernek, yeni dönem için belirlediği kadrosuyla heyecan verici projelere imza atmaya hazırlanıyor.

FOTON Derneği’nin Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

FOTON Derneği'nin kurucu başkanı ve Türk fotoğrafçılığının duayen isimlerinden Coşkun Aral, başkanlık görevine devam ederken, yönetim kuruluna yeni katılan isimler, derneğin misyonunu daha ileriye taşımak için çalışacak. Eski dönemden devam edenler arasında, fotoğrafçı Dilek Aşkın, Anasponsor kurucu başkanı H. Alper Koç ve fotoğrafçı Zerrin Yat bulunuyor. Derneğin yönetimine yeni katılan isimler ise fotoğrafçı ve diş hekimi Burcu Önal Yürüyen, fotoğraf eğitmeni ve usta öğretici Erdem Kılavuz ve fotoğrafçı Hande Önen oldu.

Yeni dönemde başkan yardımcılığı görevini H. Alper Koç üstlenecek. Yönetim kurulunun genel sekreteri Burcu Önal Yürüyen, genel sekreter yardımcısı Hande Önen, koordinatör üyesi Dilek Aşkın, yazmanı Erdem Kılavuz ve saymanı Zerrin Yat oldu.

Yedek üyeler arasında fotoğrafçı Sami Uçan, yapımcı Fatih Aslan, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, fotoğraf editörü Murat Gür, fotoğrafçı Melis Türk, fotoğrafçı ve mimar M. Koray Atay ile fotoğrafçı Tanın Helvacı yer alıyor.

FOTON Derneği Danışma Kurulu ile Güçleniyor

FOTON Derneği ayrıca, fotoğraf sanatına olan katkılarını artırmak amacıyla, alanında uzman ve deneyimli isimlerden oluşan Danışma Kurulu'nu da duyurdu. Danışma Kurulu, dernek faaliyet konusu ve amacı ile ilgili ihtiyaç duyulan ve belirli bir bilgi ve tecrübe gerektiren konularda, Yönetim Kurulu'nun talebi üzerine görüş sunarak, dernek faaliyetlerinin yürütülmesi ve geliştirilmesini temin etmek üzere gerekli olan fikri desteği sağlayacak.

Danışma Kurulu'nda yer alan üyeler arasında duayen fotoğrafçılar ve FOTON Derneği onursal üyeleri Ahmet Sel, İbrahim Zaman ve İzzet Keribar, akademisyen ve gazeteci Ali Dağlar, fotoğrafçı Burak Bulut Yıldırım, gazeteci Cem Kıvırcık, fotoğrafçı Erol Doğaner, fotoğraf eğitmeni ve girişimci Fadime Aygün, akademisyen Prof. Dr. Habip Koçak, fotoğrafçı Hüseyin Hami Özsomar, fotoğrafçı Mustafa Seven, fotoğrafçı, eğitmen ve fotoğraf turu rehberi Mürsel Yağcıoğlu, fotoğrafçı N. Serhan Serter, fotoğrafçı Nurdan Usta ve fotoğrafçı Özgül Tüzüner bulunuyor.

FOTON Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Aral, derneğin gündeminde öne çıkan başlıklarla ilgili şunları söyledi:

"FOTON Derneği olarak, Türk fotoğrafçılığının gelişimine katkı sağlama ve uluslararası düzeyde ses getiren projeler üretme hedefimiz devam ediyor. Yeni yönetim ve danışma kuruluyla birlikte, fotoğrafçılık alanında yenilikçi ve ilham verici projelere imza atmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde, fotoğraf festivalleri, uluslararası sergiler ve eğitim programları ile sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Her sene düzenlediğimiz PhotoMaratonlar, Sokak Fotoğrafçılığı Festivali, Foto Safariler ve Yılın Fotoğrafçı Ödülleri gibi etkinliklerin kapsamını da artıracağız. Ayrıca, fotoğrafın toplumsal bir bilinç oluşturma gücüne inanarak, sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. "

FOTON Derneği, yeni döneminde kapsayıcı, eşitlikçi ve çeşitliliği destekleyen uygulamaları teşvik etmeye ve fotoğrafa dair standartları belirlemeye devam edecek.

 

FOTON Derneği Hakkında:

2020 yılında Coşkun Aral öncülüğünde kurulan FOTON Derneği, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılımıyla Türk fotoğrafçılığına katkıda bulunmayı hedefleyen bir kuruluş olarak öne çıkıyor. Dernek, düzenlediği uluslararası Fotoğraf Festivalleri, PhotoMaraton etkinlikleri, Street Photo Festival, Fotoğraf Kongresi, Fotoğraf Zirveleri, Yılın Fotoğrafçı Ödülleri gibi etkinliklerle fotoğraf sanatını geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Editör: İbrahim UYSAL