Türkiye’ye gezmek için gelen Dobiha ve Ulysse isimli Fransız turistler Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünü ziyaret ettiler.

Kapadokya'yı görmek için gelen Fransız çift, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde yöresel ürünler yetiştiren Ayten Sarıkaya'nın iki gün boyunca misafiri oldular.

Ahıra girdiler, hayvanları yemlediler, sırtlarında çuval taşıdılar, köy hayatını yaşadılar...

İnternette www.fibhaber.com'un bir haberini görüp, merak ettikleri yöresel ürünler yetiştiren Ayten Sarıkaya'yı Doğala köyünde ziyaret eden Fransız çift 2 gün boyunca unutulmaz bir köy hayatı yaşadılar.

Otostop çekerek geldikleri Doğala köyünde çadır kuran fransız turistler, çiftçilik ve hayvancılık yapan organik ürünler üreten Ayten Sarıkaya'ya köy işlerinde yardımcı olmak istediklerini söylediler.

Bunun üzerine kapılarını açan Ayten Sarıkaya, misafir ettikleri Fransız çifte günlük köy yaşantısı içerisinde unutulmaz bir deneyim yaşattılar.

Birbirlerinin dillerinden anlamayan aileler telefondaki çeviri programı üzerinden birbirine anlamaya çalıştı. Sarıkaya ailesiyle kısa sürede kaynaşan Fransız Turistler iki gün boyunca kaldıkları Doğala köyünde kendilerine gösterilen misafirperverlik ve yakın ilgi nedeniyle büyük memnuniyet yaşadılar.

 Ahıra girdiler, hayvanları yemlediler, sırtlarında çuval taşıdılar, köy hayatını doyasıya yaşadılar...

Yöresel Türk yemekleri ile ağırladıkları Dobiha ve Ulysse isimli Fransız turistler ,Doğala köyünde Sarıkaya ailesi, akrabaları ve komşularıyla kısa zamanda duygusal bağ kurup hem köyde gezip dolaşıp vakit geçirip hemde köy işlerine yardımcı oldular.

Ayten Sarıkaya ve yeğeni Samet Sarıkaya Fransız turistleri, Türk misafirperverliğine yakışır bir şekilde ağırlayıp 2 gün misafir ettikten sonra yolcu ettiler.

Doğala köyü gençlerinden Samet Sarıkaya yaptığı açıklamasında; "Köyümüzde ağırladığımız turistler, çekirdek sezonu olduğu için kabak toplayıp makinaya kabak attılar. İneklere yem verip sağım yaptık. Yine koyun ve kuzuları yemledik. Köyümüzü dağ tepe bağ bahçe gezdirdik. Memleketimizin meşhur yöresel yemeklerini yedirdik, üzerine kara demlikte çay içirdik. Ertaş yaylasını gezdirdik köyümüzün yer altı şehri tıraz mağarasını gezdirdik bayraklı tepeye çıkardık. Ayrılırken çok üzgün olduklarını tekrar geleceklerini söylediler" dedi.

Doğala köyü sakinlerinden Ayten Sarıkaya'da, Fransız turistleri evlerinde misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Fransız turistleri evimizde ağırladık. Günlük işlerimizde bize yardımcı oldular. Organik ürünlerimizden yediler. Onlara kendi kültürümüzü yöresel yemeklerimizi tanıttık. Kendilerine verilen kıymet ve misafirperverliğimiz çok hoşlarına gitti. Hanımla tarlaya gittiler, ineği sağdılar. Türklerin misafirperverliğinden bahsettik. İnancımız gereği yaptığımız ibadetlerimizle 5 vakit namaz öncesi abdest almamız temizliğimiz her şekliyle çok ilgilerini çekti. Onlarda Türkleri bu kadar sıcak bu kadar samimi olduğunu bilmediklerini söylediler. ” dedi.