Eğitim

Genel Başkan Yalçın İUP hakkında Bakan Işıkhan ile görüştü

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı makamında ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "İUP Uygulamasının Okulların Personel İhtiyacını Çözmesi İçin" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü.

Yapılan istişare ve görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, "Okulların temel hizmet ihtiyaçlarını karşılamayan, iş ve sosyal güvenceden yoksun ve ücret adaletsizliği üreten İUP, çözümde yöntem anahtarı olamamıştır.

Öğrencilerimize/çocuklarımıza iyi bir eğitim, sağlıklı ve hijyenik bir okul ortamı sağlanabilmesi için idarecisinden öğretmenine tüm eğitim çalışanları seferber olmak zorunda kalmıştır. Yan hizmetlerin eksizsiz yerine getirilmesiyle eğitim sistemimiz çok daha iyi sonuçlar verecektir.

Bu nedenlerle ücret adaletsizliğinin giderilerek Programın işlevinin artırılması ve sosyal güvenlikle desteklenerek cazip hale getirilmesi gerekliliğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn.Vedat Işıkhan’a ilettik.

Görüşmemiz üzerine Bakan Sn.Işıkhan, İUP kapsamında ödenecek ücretin 12.000 TL’ye yükseltilmesi ve ilgili mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için çalışma yapacaklarını belirtti." dedi.