Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde 15 Temmuz Milli Mücadele ve Demokrasi temalı fotoğraf sergisi açıldı, protokol üyeleri eşliğinde kabristan ziyareti yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında; Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi, İlçe Kaymakamı Salih Gültekin, Belediye Başkanı Erkan Çiftci, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, İlçe Jandarma Komutanı Halil Aksu ve ilçe protokolü ve vatandaşların katılımı ile açıldı.

Gülşehir İlçe protokolü, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi yansıtan Arapsun Konağı altında açılan sergiyi gezerek, milli irademizin ve demokrasimizin simgelerini incelediler. Ardından, Gülşehir Asri Mezarlığı’nda aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunarak, onların hatıralarını yad ettiler. 

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci; "15 Temmuz 2016 gecesi, milletimiz demokrasimize ve bağımsızlığımıza kasteden hain darbe girişimine karşı destansı bir direniş sergiledi. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu önemli günde, demokrasimize ve milli birliğimize olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun." dedi.