Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde köy muhtarı İlhami Özey, badem hasadı yaptı. Havaların sıcak gitmesinden dolayı birçok üründe olduğu gibi bademde erken hasat dönemi başladı. Özellikle Teksas bademi olarak bilinen ince kabuklu elle kırılabilen bademlerin hasadı yapılmaya başlandı. 
Gümüşkent köyünde Mustafa Kaplan'a ait bademlikte gerçekleşen hasatta köy muhtarı İlhami Özey ile birlikte imece usulu yardımlaşmayla badem hasadı yapılıyor. Köy muhtarı İlhami Özey "Köyümüz de havalarında etkisi ile erken olgunlaşan ince kabuklu bademlerin hasadına başladık. Üretici kardeşimiz Mustafa Kaplan'ın bademliğinde başladığımız hasatta verimli bir sezon geçiriyoruz. Hasat ettiğimiz bademlerin kalitesi oldukça yüksek. İmece usulü ile yardımlaşmanın çok güzel örneklerinden biri burada gerçekleşmektedir."dedi.
Oldukça verimli bir sezon yaşadıklarını ifade eden badem üreticisi Mustafa Kaplan ise "İnce kabuklu badem olarak bilinen bademlerin hasadına başladık. Başta köy muhtarımız olmak üzere komşu ve akrabaların da desteği ile hasada başladık. Hem verimli hem de kalitesi yüksek badem hasat ediyoruz."diye konuştu.

Mustafa Kaplan Çiftçi: 0 507 084 78 33