Nevşehir’de ve Almanya’da yaşayan gurbetçileri hedef alarak çeşitli vaatlerle kandırıp, tuzağa düşüren 9 şüpheli şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Almanya’da yaşayan gurbetçileri çeşitli vaatlerle dolandıran çete, Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin operasyonuyla çökertildi.

Operasyon kapsamında 9 şahıs gözaltına alınarak gerekli yasal işlemler başlatıldı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen 7 aylık çalışma kapsamında; Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşları çeşitli vaatlerle kandırıp,  tuzağa düşürdükleri vatandaşlara kendilerini önemli bir otomobil markasının temsilcisi gibi tanıtarak araç satma bahanesiyle temas kurup, devam eden süreçte evlilik bahanesi ve çeşitli vaatlerle 440.000 EURO ve 10.000.000 TL dolandıran çeteye yönelik Nevşehir Merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray ilinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

7 aylık süreçte adım adım izleyerek teknik ve fiziki takibin ardından Nevşehir Merkez, Gülşehir ve Ürgüp İlçelerinde 8 adreste, Aksaray ilinde 1 adres olmak üzere toplam 9 adreste şüphelinin yakalanması ve suça konu eşyaların ele geçirilmesine yönelik, 12 ekip 50 personelle eş zamanlı baskınlarda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Nevşehir'de asayişten başarılı operasyon

Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan Nitelikli Dolandırıcılık (TCK.158/1-h), Dolandırıcılık (TCK.157), Tehdit (TCK.106) ve Hakaret (TCK.125) soruşturması kapsamında;

Gerek yurt dışında gerek ise yurt içinde yaşayan, arkadaş ortamından veya sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıştığı bayan şahısları Almanya’da bulunan önemli bir otomobil firmasında çalıştığını belirtip sahte sözleşme ve dekontlar hazırlamak suretiyle uygun fiyatlı lüks marka araç satışı konusunda ikna eden, bazı bayan şahısları ise evlenme vaadiyle ikna eden, bu bayan şahısların ellerinde olan birikimlerini veya şahıslara kredi çektirmek suretiyle elde ettiği toplamda 440.000 EURO ve 1.000.000 TL paranın 3. şahısların banka hesaplarına aktarılmasını sağlayarak Nitelikli Dolandırıcılık ve Dolandırıcılık suçu gerçekleştirdiği anlaşılan H.K. isimli şahıs ve H.K. ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen B.C.E. , M.O.S., Ş.D. , A.D. , F.D., K.D. ,M.A.Ö. ve F.C. isimli şahıslar 16/10/2024 günü Nevşehir Merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray ilinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar neticesinde Nevşehir Asayiş Şube görevlilerince gözaltına alınmış olup şüpheli şahısların Emniyet Müdürlüğünde ki işlemlerine devam edilmektedir.