Yaz tatillerini geçirmek için yurt dışından memleketlerine gelen gurbetçi vatandaşların araç plakaları, memleketlerine olan özlemlerini gözler önüne seriyor.

Nevşehir'den, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine giderek hayatlarını burada sürdüren gurbetçilerin memleketlerine duydukları özlem, araç plakalarına yansıyor.  Gurbetçilerin araç plakalarında genellikle Nevşehir'in plakası olan '50' yer alıyor.

Yaşadıkları eyaletlerde plakasına memleket plaka kodu olan 50’yi alabilmek için ekstra bir ücret ödediklerini belirten gurbetçiler, yaşadıkları yerlerde bunun manevi hazzını aldıklarını söylediler.

Gurbetçilerimizin araçları BMW, Mercedes vb değişiyor ama değişmeyen tek şey plaka sonunda yer alan Nevşehir'in trafik kodu olan '50'

Nevşehirli Gurbetçinin Memleket Sevgisi Plakasında...

Avrupa'nın çeşitli ülkelerine çalışmaya giden Nevşehirli gurbetçilerin, memleketlerine duydukları özlem, araçlarının plakalarında göze çarpıyor. Yaz aylarında tatillerini geçirmek için Nevşehir'e gelen gurbetçilerin yabancı plaka araçlarında genellikle ilin trafik kodu olan '50'yi seçtikleri görülüyor. Bu sayede birbirlerini de tanıdıklarını belirten gurbetçiler, Nevşehir'e geldiklerinde hasret kaldıkları memleketlerinde akraba ziyaretleri ile sılai rahim yapıp, sık sık alışveriş yapıp yöresel yiyeceklerden yiyor. 

Nevşehirli olmak anlatılmaz yaşanır...

Almanya'da yaşayan ve BI H 5050 plakalı otomobiliyle tatil için memleketi Nevşehir'e gelen gurbetçimiz İdris Seçkin;"Yurt dışında yaşayan insanlar için Nevşehir bir aşktır. Nevşehir bir özlemdir. Avrupa'da Nevşehirli olup da otomobillerimizin plakalarını 50 yaptırabiliyorsak, bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Vatanımızı, milletimizi ve özellikle memleketimiz Nevşehir'i orada temsil edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiyemiz dünyada bir tane şehrimizde Türkiye'de bir tane başkada yok. Nevşehirli herkes Almanya'da 50 plaka alabilmek için yarışıyor ve mücadele ediyor. 50 bir aşktır. Adı elli plakası belli öyleyse kesin Nevşehirli. Bu hiç şaşmaz. Senelerdir benim plakalarım değişiyor, ama sonu kesinlikle değişmiyor, hep 50'dir." dedi. 

İşte Nevşehirli gurbetçilerin memleket hasreti 'plakaya' yansıyor...