Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri binlerce Alevi ve Bektaşi'nin katılımı ile sona erdi.

Hacıbektaş Belediyesi, Alevi-Bektaşi Kurumları ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 3 gün boyunca devam eden, 61. Ulusal, 35. Uluslarası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri bu akşam Cumhuriyet Kent Meydanın'da düzenlenen konser birlikteliğiyle sona erdi. 

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim; "61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri bünyesinde Cumhuriyet Kent Meydanı’nda son gün konserimizi gerçekleştirdik. Büyük katılımın olduğu konserimizde yer alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi Semah Topluluğu, Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür Dayanışma Derneği, Grup Katre, Arzu Kuş, Devrim İnan Akgöz & Deniz Ozan Akgöz, Ayhan Yağız, Hüseyin Korkankorkmaz, Ender Balkır, Mikail Aslan, Ayfer Vardar, Muharrem Temiz, Aynur Haşhaş, Ali Asker, İlke Yıldız ve siz değerli canlara katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Seneye tekrar görüşmek üzere. Hoşçakalın dostça kalın..." dedi.

DEM'li Tuncer Bakırhan'ın sözleri büyük tepki topladı...

Bu arada hassas bir konuya değinmek istiyoruz. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki dönem CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bu seneki etkinlikte DEM'li eş genel başkan Bakırhan'ın yaptığı konuşma büyük tepki topladı.

Hacıbektaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programına; "Sizlere "Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın selamını getirdim.” diyen DEM Parti eş genel başkanı Tuncer Bakırhan'ın sözleri damga vurdu. DEM'li Bakırhan'ın bu sözleri ile açıkca PKK propogandası yapması gerek ilçe halkında gerekse tüm Nevşehir'de büyük tepki topladı...

Hacıbektaş ilçesi Pir Hacı Bektaş Veli gibi Ulu bir gönül erine ev sahipliği yapmanın sorumluluğunu her zaman gururla taşımıştır. Ancak bu seneki anma etkinliklerinin protokol açılışı, maalesef gereğinden fazla politize bir havaya büründü. Bu ahvala dikkat edilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, Hacıbektaş ilçemiz bütün siyasetlerin ve ideolojilerin üstündedir.

Bizlerin önerisi önümüzdeki senelerden itibaren, anma etkinliklerinde politik ve siyasi kimliklere daha az konuşma hakkı tanınması ya da konuşma yapacak hatiplerin, güncel reel ve toplumda kutuplaşma yaratacak hassas politik konulara girmemesi hatipden talep edilmelidir. Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri siyaset yapma, PR yapma, toplumdaki hassas kırılgan noktalarını irdeleme mekanı değildir. İlçeye gelecek siyasi figürler, bu konulara maksimum özeni göstermek zorundadır.

Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen başta etkinliğin ev sahibi kinumundaki Hacıbektaş Belediyesi olmak üzere, Alevi-Bektaşi kurumlarına, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine ve belediye iştiraki olan ilçemizin çevre temizliğinde 5 senedir çok büyük işlere imza atan İstaç ekibine, diğer kardeş katılımcı belediyelere, sanatçılara ve son olarak yaklaşık 1 haftadır ilçemiz içinde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere, özveri ve sağduyu ile görev yapan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkürlerimizi iletiyoruz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık." dedi.

Fotoğraf: M. Cem Kaya