Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Bala Mahallesi Dedebağı yolu üzerinde bulunan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hibe ettiği arazi üzerinde, 2 Eylül 2023 tarihinde temeli atılarak inşasına başlanan "Horasan Erenleri Cemevi" inşaatı hızla devam ettiriliyor.

Yerin yaklaşık 20 metre altından başlayan tahkimat çalışmaları, üzerinde 9 şiddetindeki depremlere dayanıklı olacak şekilde bağlantılarla zemin kata ulaştı.

İnşaat çalışmasını yerinde inceleyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım; "Milliyetçi Hareket’in Lideri Devlet Bahçeli Bey yıllar önce, Hacı Bektaşi Veli Hazretleri’nin aziz hatırasına hizmet etmek gayesiyle Nevşehir #Hacıbektaş’ta bir arsa satın aldı. Hünkar’ın ve erenlerinin tuttuğu kutlu yolun izinde de, bu arsayı Horasan Erenleri Federasyonu’na, Alevi Kültür ve Cemevi Külliyesi inşa edilmesi için bağışladı. Bilge Lider’in bu tertemiz niyeti üstünde helal, pak bir yapı yükseliyor şimdi. Günden güne Cemevimiz tamamlanıyor. Şerler defolsun, hayırlar fetholsun!" dedi.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, yapımı süren Horasan Erenleri Cemevi'ni bir yıldan daha kısa sürede bitirerek, hzmete açmayı hedeflediklerini söyledi. "Allah'a şükür, hiçbir kapıdan çevrilmedik. Bağışçılarımızın yardımlarıyla inşaatı kısa sürede bitireceğiz" ifadelerini kullanan Başkan Şahin "tüm yardımseverlerden Allah razı olsun" dedi.

Cemevin'de Horasan Mimarisi Örnek Alınıyor.

"Horasan Erenleri Cemevi" adıyla Horasan mimarisiyle inşa edilecek yapının 4 kapı girişi ve her kapının 10'ar Makamı olacak. 12 İmamları temsilen de, 12 köşede Teslim Taşı figürleri yer alacak. Projeye göre Cemevi iki kattan oluşacak. İki yapınında, Cem ibadetlerinin yapılacağı meydan evi ile buluştuğu kompleks yapıda, çok yönlü hizmetler verilecek. Horasan Erenleri Cemevi; iki adet toplantı ve konferans salonu, kütüphane, derslikler, aşevi ve yaklaşık 60-70 kişilik misafirhane ile hizmet verecek.

Not: Metin içeriği "Alevihaberler" haber sayfasından alıntıdır. Fotoğraflar ise; M. Cem Kaya