Nevşehir'in Ürgüp İçesine bağlı tarihi İbrahimpaşa köyünde bu yılda aşure kazanları birlik için kaynadı.

Köy Muhtarlığının organize ettiği etkinlikte, cuma namazı çıkışında vatandaşlara 400 kişilik aşure dağıtıldı. 

ibrahimpaşa köyü muhtarı Ali Özden yaptığı açıklamada, muharrem ayı dolayısıyla köylülerle ortaklaşa aşure kaynattıklarını söyledi.

Muhtar Özden, "Aşure birlik ve beraberliğin en güzel simgesi. Biz de bu güzel atmosferi köyümüzde bir nebze de olsun yaşatabilmek adına muhtarlığımız ve hayırsever halkımızın katkılarıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Camimizde ve taziye evimizde toplam 400 kişiye Aşure ikramı ettik. İnşallah köy olarak birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirmek adına bu etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda kesintisiz olarak mutad bir şekilde devam edecek." dedi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Özden; "Bu aşamada muhtarlığımıza destek olan ve bütün masraflarımızı karşılayan Ahmet Aslanap hacı Abimden ve Köyümüzün eniştesi olan her konuda desteğini esirgemeyen İstanbulda yaşayan Sabit Çalışkan Abimden Rabbim razı olsun İnşallah Ayrıca şu an hastanede yatan hacı Abim Ahmet Aslanap'a da Rabbim şifa versin İnşallah .

Bir teşekkür de köyümüzde ( Ablalarıma) Bayanlara gelsin ellerine sağlık gerçekten çok güzel Aşure olmuş . Emeği geçenlerden Rabbim razı olsun İnşallahCümle geçmişlerinin ağzında bulunsun (Amin. )" dedi.