İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak’ın, “Kudüs ve Mesuliyetimiz” adlı konferansına yoğun ilgi gösteren Nevşehirli vatandaşlar Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’na sığmadı. Konferans salonunun kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar sahneye alındı.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından Dr. İhsan Şenocak’ın konuşmacı olduğu “Kudüs ve Mesuliyetimiz” isimli programı Nevşehirli vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kuran tilavetiyle başlayan proğramda Nevşehirli vatandaşlara hitap eden Dr. İhsan Şenocak programda, “1917 yılında ecdadımız Kudüs topraklarında, Peygamber Efendimizin ayaklarıyla şereflendirdiği Kudüs’ü korurken, o toprağa şehit düşerken, ceplerine yazdılar ‘Evlatlarımızdan çocuklarımızdan istirhamımızdır. İngiliz’den dedelerinin intikamını alsınlar.’ Şimdi Nevşehir'de değerli kardeşlerim bu salonu hıncahınç doldurdular. Diyorlar ki ‘Ey İngiliz ey Siyonizma 1917’de peygamber efendimizin ayak izleriyle şereflendirdiği Mescidi Aksa’yı korurken şehit düşen dedelerimizin intikamını almak için döneceğiz Allah’ın izniyle. “Allah bize yeter diyenler, büyük bir zaferle döndüler” Şimdi İslam Aleminde bir endişe var. 1948 yılında 9 Arap devleti İsrail’e mağlup olmuş. 1967 yılında Arap Devletleri İsrail’e mağlup olmuş. Ama şimdi 17 yıldır kuşatma altındaki Gazze, Gazze’nin çocukları, Hamas’ın kahraman evlatları destan yazıyorlar. Dedelerimiz nasıl kuşatmaları yarıp nasıl büyük zaferler kazandılarsa, hendek kazanlar, tünel kazanlar, yorulunca Allah’ın ayetlerini okuyanlar, namazlarını kazaya bırakmayanlar göreceksiniz Muhammed Aleyhisselam ashabı Hendek’ten Bedir’den nasıl bir zaferle döndüyse, hazır ol ey İslam Alemi, Ahmed Yasin’in, İzzettin Kassam’ın şerefli onurlu çocukları sana Gazze’den bir onur madalyası gönderecekler” diye konuştu.

Şenocak, "Bizler her durumda, her şartta ’la ilahe illallah’ diyen kardeşlerimizle aynı yerde duracağız, omuz omuza olacağız. Namazlarımızı da gıyabı cenaze namazlarımızla bir kılacağız. Evleri gasp edilen, Müslüman olduğundan dolayı öldürülen, katledilen Müslümanlar, Filistinli kardeşlerim yüzyıldır direniyorlar. Müslümanlar Gazze’de er ya da geç büyük bir zafer kazanacak. Allah’ın izniyle İsrail’i denize dökecek. Amerika uçak gemisi gönderdi. Ona burada diyoruz ki ey Amerika İsrail’in uçağı var. İsrail’in tankı var ama Siyonist çocuklarının yüreği yok. Silah yüreği olmayanlar için kaçarken bir yüktür. İsrail’in silaha değil yüreğe ihtiyacı var ama o da sende yok Amerika. Sen bizi mütevazı görüyorsun. Ellerimizi biz Rabb’imizin huzurunda bağlarız. Söz konusu mukaddesat olunca, Mescid-i Aksa olunca o zaman sapan taşlarıyla tankların üzerine yürür, emperyalistlerin şah damarını keseriz. İsrail çocuk, kadın öldürüyor. Anneler ağlıyor. Amerika, Batı, insan haklarından bahsediyordun ya o halde silahı Gazze’ye göndermen gerekirdi” dedi.

İlahiyatçı yazar İhsan Şenocak; "Nevşehir’de kardeşlerimizle Gazze mesuliyetimize dair konuştuk. Ya Rabbi! Düşmanın belini kıracak, Gazze’yi kurtaracak, dökülen kanın hesabını soracak yolu bize ilham eyle! Gereğini yapma noktasında millet-i islamı muvaffak ve muktedir eyle!" dedi.