Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir Üniversite Temsilciliği tarafından düzenlenen “İhtisas Akademi” makale yarışmasına katılarak dereceye giren İktisat Bölümü Doktora öğrencisi Nurten Ulusay,  Coğrafya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esma Nur Güzelgül,  Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Yüsra Karakoç’u makamında kabul etti.

TÜGVA Nevşehir Üniversite Temsilcisi Mehmet Akif Uğurlu ve TÜGVA Ortaokul Temsilcisi Mehmet Derin ziyaretlerinde akademi, lisans ve lisansüstü eğitim gören veya mezun olmuş, ilgili alanlara meraklı, bu alanlarda ihtisaslaşmak isteyen ve gelecekte bu alanlarda iş sahibi olmayı hedefleyen, araştırmayı ve öğrenmeyi seven gençlere yönelik düzenledikleri ‘İhtisas Akademisi’ programları ve diğer faaliyetler hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

NEVÜ akademik personellerinin de aralarında bulunduğu alanında uzman ve tecrübeli isimlerin sunumlarıyla tamamlanan “İhtisas Akademi” programının kendilerinin kişisel ve kariyer gelişimlerine önemli katkılar sağladığını belirten öğrenciler, Rektör Aktekin ve yönetimine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kamu ile toplum yararına yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini belirten Rektör Aktekin,  üniversite ve şehir iş birliğini güçlendirmek adına yapılacak proje ve çalışmalara da açık olduklarını ifade etti.

Öğrencilerle bir süre görüşen Rektör Aktekin daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.