Genel

İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt, Nevşehirlilere Veda Etti

Bursa ilimizin Yenişehir ilçesine tayini çıkan Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt yayımladığı mesajla Nevşehirlilere veda etti.

Bursa ilimizin Yenişehir ilçesine tayini çıkan Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt yayımladığı veda mesajında şunları ifade etti;

Sevgili Nevşehir!
Ben bir yolcu misali bir yerden gelip  bir yere giderken,  taktir-i ilahi, yolum sana düştü. Sen benim şu naçiz, şu aciz varlığımı, şu garip halimi bağrında altı yıldır misafir ettin. Bu misafirperverliğinden dolayı sana teşekkür  ediyorum.  Şimdi misafirliğim son buldu. Bir altı yıl sonra "yolcu yolunda gerek" deyimimizle artık bana yol göründü. Ben pılımı pırtımı topladım, yükümü yükledim, atımı bindim yola koyuldum, senden ayrıldım gidiyorum. 

Sevgili Nevşehir!
Ben sana gelirken önce Derinkuyu ilçene uğramıştım. Orada yaklaşık iki yıl ilçe müftülüğü görevi yaptım. Senin daimi olarak bağrında tuttuğun oradaki insanlarınla çok iyi muhabbetler, dostluklar kurdum. Personelimin moralini yüksek tutma, onları motive etme, iyi bir görev yapma adına elimden geleni yaptım. Vatandaşlarımızı, cemaatimizi ziyaret ettim. Kimi gördüm ise hal hatır sordum, iyi dileklerde bulundum. Büyüklerinden dua aldım. Küçüklerine rehber oldum. İstisnasız tüm Derinkuyu halkına şükranlarımı bir borç bilirim. 

Sevgili Nevşehir!
İki yılın ardından sana geldim. Yaklaşık dört yıldır da senin bağrında, kendi alanımda senin halkına hizmet etme bahtiyarlığını yaşadım. Görev alanımda hep en güzelini, en doğrusunu, en adilini, en uygununu yapmaya gayret ettim. Tüm ömrümde "iyilikten öte bir şey bilmem" sözünü kendime görev addettim, şiar edindim. Bu söz benim hayat felsefem oldu. Her kim ile bir muhataplığım oldu ise, kendi zaviyemden hep bu felsefem ile hareket ettim.  Nevşehirde de aynı duygu, aynı düşüncem ile  hizmet ettim. 

Sevgili Nevşehir!
Bu  dört yıllık süreçte, elbette camilerinin kürsülerinde vaaz ettim, mimberinde hutbeler irad ettim.   Din hizmetlerini deruhte ettim. Vaazlarımda da hep en doğruyu, en güzeli, önce ayeti kerimelerden, sonra Hz. Nebiyyi Muhteremin uygulamalarından anlatmaya çalıştım. Tüm ömrümde doğrularım, güzelliklerim, iyiliklerim Rabbimin lutfudur.  Hatalarım, kusurlarım, yanlışlarım  bendendir. Ola ki tek  bir kişi bir değerlendirme yapacak olursa bu zaviyeden bakmasını istirham ediyorum.  

Sevgili Nevşehir!
Elbette görev alanım, il müftülüğü, personelim, sorumlu olduğum birimlerim, sonra cami cemaatimiz ve tüm halkımız idi. Burada da kendilerini çok sevdiğim personelimle en güzel diyaloğu kurduğumu düşünüyorum. Personelime rehber olma adına tüm gayretimi harcadım. Burada da tüm çabam, senin halkına alanımda en güzel hizmeti yapabilmekti. İnsan olmam, hata yapma ihtimallerimin dahilinde olanları istisna edersem,  -yine de senin takdirine kalmış amma,- ben güzel bir şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. 

Sevgili Nevşehir!
Yaklaşık altı yıldır senin nimetlerinden istifade ettim. Farklı olan yeryüzü şekillerinde gezdim. Sokağında yürüdüm, suyunu içtim, havanı teneffüs ettim. Demekki nasibimiz buraya kadarmış. Şimdi artık senden ayrılıyorum. Bu altı yıllık görevimde,  moral bozukluğuma sebep olanlar da  dahil herkese, -eğer var ise-  haklarımı helal ediyorum.  Güzel Nevşehirin kıymetli insanları, değerli dostlarım sizlerin  de bana  haklarınızı  helal etmenizi istiyorum. 

Sevgili Nevşehir, 
Bu süreçte kendi hizmet alanımda, bize desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın il müftüme, Nevşehirimizin çok kıymetli hayırsahiplerine, personelime, cami cemaatimize, tüm halkımıza, ayrı ayrı, özel özel şükran duygularımı,  altın tepsilerle bezenmiş buket buket güllerle ve derin saygılarımla arz ederim. 

Sevgili Nevşehir, 
Yolculuğumun devamında bu defa yolum  Bursa  ilimizin  Yenişehir ilçesine doğru çevrildi.  Orada da oranın halkına en güzel hizmeti yapmaya çalışacağım inşaallah.  Görev yerim değişse de yer ismi değişmedi. Bir Nev(yeni)şehirden başka bir Yenişehir'e gidiyorum. Rabbimden niyazım, bizlere, cümlemize rızası doğrultusunda bir görev, bir ömür  nasip etmesidir.  

Sevgiili Nevşehir! 
Ruberu görüştüğüm her bir Nevşehirli ile muhabbet etmişimdir. Taktir edersiniz ki, her bir tanıdığıma, muhabbet ettiğime özel olarak yanına varıp veda etme imkanım olamazdı.   Buradan tüm muhabbet ettiklerime,  caddede yürürken hiç tanımadığım halde selam verdiklerime,  selamını aldıklarıma, Aksaray yolundan, sanayinin en görünen yerinden geriye dönerek, "SEVGİLİ NEVŞEHİRLİLER, SELAMETLE KALIN, ALLAH'A EMANETLE KALIN" anlamında, selam, saygı, muhabbet ve dua anlamında ellerimi kaldırdım her birinize "ALLA'H'a  ISMARLADIK" diyorum. 


Nevşehir'in değerli insanları,  
ALLAH'a EMANET OLUNUZ. 
...
Selami KURT 
İl Müftü Yardımcısı