Eğitim

İl Yürütme ve Uygulama Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Kapsamında Valilik Onayına Bağlı Olarak Kurulan İl Yürütme ve Uygulama Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi İl Yürütme ve Uygulama Komisyonu toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim şube müdürü Malik ERDOĞAN başkanlığında gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme-Değerlendirme Sınav Hizmetleri Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi bilgilendirme toplantısına, Mesleki ve Teknik Eğitim şubesinden sorumlu ilçe şube müdürleri ile il geneli 19 mesleki ve teknik anadolu lisesi okul müdürleri katıldı. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim şube müdürü Malik ERDOĞAN tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Yapılan toplantıda; Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesinde temel olarak mesleki ve teknik eğitimde mevcut durum, mesleki ve teknik eğitimde temel sorun alanları ile mesleki ve teknik eğitimde gelecek perspektifi ve yapılacak çalışmalara yer verildi.  Ülkenin mesleki ve teknik eğitimdeki gelecek vizyonunu ortaya koymak amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesinin "Mesleki ve Teknik Eğitimde Gelecek Perspektifi ve Yapılacak Çalışmalar" başlığı altında; mesleki ve teknik eğitime erişim, mesleki ve teknik eğitimde iyileştirme, mesleki ve teknik eğitim ile istihdama hazırlık olmak üzere 3 ana tema altında 74 strateji yer aldığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesinde öne çıkan stratejiler doğrultusunda; il genelinde ahilik kültürünü temel alarak öğrencilerin millî ve manevi değerlerini güçlendirmek ve fütüvvet ehli mezunların iş hayatında aktif rol almalarını sağlamak amacıyla bir ahilik hareketi başlatılacaktır. Bu hareketle, geleneksel değerlerle modern eğitimi birleştirerek öğrencilerin karakter gelişimine katkıda bulunmak ve ülkenin geleceğine sağlam bir temel oluşturmak hedeflenmektedir.

Modüler mesleki eğitim yöntemiyle 7 ve 8. sınıf öğrencilerine temel mesleki becerileri kazandırmak, mesleği sevdirmek ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla bu öğretim yılında pilot 18 ilde uygulama kararı alınan  "Zanaat Atölyeleri"nin Milli Eğitim Bakanlığınca tüm illerde uygulama kararı alınması halinde Nevşehir'de de açılacağının planlandığı ifade edildi. Bu sayede, öğrenciler hem erken yaşta mesleki yeterlilik kazanacak hem de gelecekteki kariyerlerine karar verme noktasında hazır bulunuşluğa sahip olacaklardır.