Türkiye Gündemi

Kapadokya balonları MÜSİAD'la Bosna semalarında

Kapadokya'da üretilen yerli sıcak hava balonu ilk kez Bosna Hersek'te düzenlenecek ZEPS 2024 Fuarı'nda gösteri uçuşu yapacak.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir Kapadokya bölgesinde üretilen sıcak hava balonu ilk kez Bosna Hersek semalarında gösteri uçuşu yapacağı öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çakır açıklamasında; "Bosna Hersek Zenica-Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Sayın Samir Sibonjic'in özel davetiyle, 01-05 Ekim 2024 tarihinde bu yıl 30.su gerçekleştirilecek olan Zeps Fuarına MÜSİAD Nevşehir olarak firmalarımızdan katılım sağlayacagız." dedi.

Kapadokya'mızın tanıtımına katkı sağlayacak...

Bosna Hersek'in Zenica kentinde 1-5 Ekim'de gerçekleşecek fuara partner ülke olarak katılacak Türkiye'nin önemli bir rol oynayacağını belirten Çakır, kurulacak Türkiye standında Nevşehir MÜSİAD olarak katılım sağlayacağımız firmalarımızla Türk ürünlerinin zenginliğini göstereceğini vurguladı.

MUSİAD Nevşehir Başkanı Çakır, "Aynı zamanda Yerli ve Milli sermaye ile Kapadokya'da Sıcak Hava Balonu üreten Pasha Balloons sahibi Mehmet Halis Aydoğan'ın destekleriyle sıcak hava balonumuz Bosna Hersek'te ilk kez ZEPS Fuarı'nda gösteri uçuşu yaparak, 4 gün boyunca bölgemiz tanıtılacak" bilgisini verdi.

Çakır, "Bu tür uluslararası girişimler, üyelerimizin ticari faaliyetlerini genişletmesi, yeni iş fırsatları yakalamak ve ihracat olanaklarını artırmak açısından oldukça önemli. Bu bakımdan ZEPS Fuarı'nı önemsiyoruz." dedi.

MUSİAD Nevşehir Başkanı Ahmet Çakır, Zenica-Doboj Kantonu Ekonomi Bakanı Samir Sibonjic Beyefendi ile organize ederek Pasha Balon Firma Sahibi Mehmet Halis Aydoğan'ın da desteğiyle Zenica'da uçuş gerçekleşecek bu dev organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.