Daima Edebiyat ve Güfte Edebiyat iş birliğiyle gerçekleştirilen ve ilki ağustos ayında Avanos’ta düzenlenen Kapadokya Edebiyat Kampı, ikinci kez katılımcılarıyla buluşuyor. 23-24 Kasım 2024 tarihlerinde Nevşehir’in Uçhisar beldesinde, Moonlight of Cappadocia Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleşecek bu özel etkinlik, edebiyatseverleri benzersiz bir atmosferde bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Kapadokya Edebiyat Kampı’nda katılımcıları üç oturumda üç ayrı edebiyat atölyesi bekliyor. Her biri kendi alanında uzman isimlerin yöneteceği bu atölyeler, edebiyatın farklı boyutlarına ışık tutacak.

Atölye Programı:

23 Kasım 2024 Cumartesi - 09:30-12:30: Muhammet Erdevir ile Mitoloji ve Eleştirel Okuma Atölyesi

Mitolojinin Kaynakları

Edebiyatın Hikâyesi

Kuramsal Anlamda Edebiyat-Mitoloji İlişkisi

Kahramanın Sonsuz Hikâyesi

Nedir Bu Arketip?

Mitolojiden Beslenmek – Mitolojiyi Yazmak

 

23 Kasım 2024 Cumartesi - 13:30-16:30: Veli Ay ile Küçürek Öykü Atölyesi

Geçmişten Geleceğe Yazının Küçürek Öyküye Evrimi

Postmodernizm ve Küçürek Öykü

Küçürek Öykünün Tanımları, İmkânları ve Sorunları

Küçürek Küçürek Yazıyoruz

24 Kasım 2024 Pazar - 09:30-12:30: Tamer Sağcan ile Fantastikten Büyülü Gerçekçiliğe Atölyesi

Edebiyat Fantastik Bir Şey

Geleceği Tahayyül Etmek

Modernin Sonrası Var mı?

Büyülü Gerçekçilik Ne Kadar Büyülü?

Kapadokya’nın eşsiz doğasında, edebiyatın derinliklerine inmek ve ilham dolu iki gün geçirmek isteyen herkes bu etkinliğe davetlidir. Kayıt ve Bilgi İçin: [email protected]

Daima Edebiyat ve Güfte Edebiyat Hakkında:

Daima Edebiyat ve Güfte Edebiyat dergileri Türk edebiyatına katkı sunmayı amaçlayan, edebiyat etkinlikleri ve atölyeleri düzenleyen iki önemli platformdur. Yazar ve okurları bir araya getiren bu etkinliklerde, katılımcılar edebiyatın farklı disiplinlerine dair bilgi edinme ve deneyim kazanma fırsatı bulurlar. Dergilerin diğer çalışmaları için web sitelerini ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarından bilgi alabilirsiniz.

KAPADOKYA EDEBİYAT KAMPI’NIN KONUŞMACILARI HAKKINDA

Muhammet Erdevir Kimdir?

Osmaniye-Kadirli’de dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünden 2007 yılında mezun olduktan sonra Muş, Şanlıurfa ve Gaziantep’te çeşitli okullarda Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak çalıştı. 2021 yılından beri de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ’nin sanat yönetmenliği görevini yürütmektedir.

İlk öyküsü 2010’da yayımlandı. Hece Öykü, Yedi İklim ve Edebice gibi dergilerde öyküleri; Papirüs, Barbar, Daima Edebiyat gibi dergilerde şiirleri; Demlik Mecmua ve Çelebi gibi dergilerde edebiyat üzerine makaleleri yayımlandı.

Muhammet Erdevir’in ilk öykü kitabı Lav Denizindeki Ada 2016’da okurla buluştu. Yazarın hâlihazırda yayımlanmış beş kitabı bulunmaktadır.

Edebiyat sitesi edebiyatdaima.com ve Daima Edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenidir. Bunun yanında Gazikültür AŞ için Kübbiye ve GSE dergilerinin içerik editörlüğünü yürütmekte, kurumun yayına hazırladığı kitapların edisyonlarında görev almakta ve kültür-sanat programlarının sanat yönetmenliğini yapmaktadır.

Yayımlanmış Kitapları:

  • Lav Denizindeki Ada (Öykü, 2016)
  • Prelüt (Öykü, 2019)
  • Çoğul Soru (Şiir, 2021)
  • Suların Aynası (Deneme, 2023)
  • Karanlığı Tanıyorum (Öykü, 2023)

Veli Ay Kimdir?

1984 yılında Ilgın'da doğan yazar 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. 2005 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığında Türkçe öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan yazar, pek çok akademik çalışmaya imza atmıştır. Kitap editörlüğü de yapan yazar Güfte Edebiyat dergisi yazı işleri sorumlusudur.

İyi bir okur olmaya çalıştığını belirten yazarın, daha önce katıldığı antoloji derlemelerinden sonra Küçürek Öykülerden oluşan ilk kitabı Aşk Bilgisi 2022 yılında yayımlanmıştır.

Yeni bir tür sayılan Küçürek Öykü üzerine ulusal ve uluslararası pek çok forumda Küçürek Öykü Atölyeleri vermiştir.

 

Tamer Sağcan Kimdir?

Tamer Sağcan (1983, Nevşehir), Selçuk Hukuk Fakültesi mezunudur. Ankara’da yaşamını sürdürmektedir. Sinema, fantastik ve bilim-kurgu edebiyatı, tarih gibi çeşitli alanlarda yazılarıyla pek çok mecraya katkı sağlamıştır. 2013 yılında kitap kritiklerini yayınladığı “Kara Kütüphane” markasını geliştirmiştir. 2021-2024 yılları arasında Karakum Yayınları ve April Yayıncılık tarafından yayınlanmış bazı kitapların editörlük ve redaksiyonlarını da yapan Sağcan, dönem dönem klasik gitarla besteler yapmaktadır.

Ayarsız, Şiraze, Ihlamur, Porsuk Kültür gibi ulusal ve uluslararası yayın yapan çeşitli internet siteleri ve dergilerde sinema eleştirileri, kitap tanıtım/kritikleri, incelemeleri, denemeleri, öyküleri yayınlanmıştır.

Yazarın tarih-inceleme türünde “Kavimlerin Kayıp Tarihi - Türk İlk Çağı’nı Düşünmek” (2018, Tün Kitap) ve çeşitli dergilerde yayınlanmış absürt, fantastik ve bilim-kurgu öykülerini bir araya getirdiği “Büyük Ortaklı Küçük Hikayeler” (2020, Porsuk Kültür) ve dergilerde yayınlanmış denemelerini bir araya getirdiği “Post İnsan” (2022, Karakum) adlarında yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır.