Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Kapadokya Havalimanı mevcut terminal binasının yetersizliği nedeniyle Mütemmim Tesisler Yapımı yapım işi için düzenlenen ve 2 Mayıs 2024 tarihinde yapılan ihalenin 27 Haziran 2024 Perşembe günü sonuçlandığı ve ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Kapadokya Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmim Tesisler Yapımı yapım işi” başlığı ile Ankara’da yapılan ve 7 firmanın teklif verdiği, teklif üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda ihaleyi, Ankara merkezli bir firmanın kazandığı öğrenildi.

İhale sözleşmesine göre, Kapadokya Havalimanı Yeni Terminal Binası’na ait inşaat, 700 günde tamamlanarak geçici kabule hazır hale getirilecek.

İhalede, işleyen süreçte yer teslimi yapılacak. Ardında da 700 günde bitirilmesi planlanan işin yapımına başlanacağı öğrenildi. Kapadokya Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmim Tesisler Yapımı yapım işi inşaatı boyunca havalimanı çalışmaya devam edecek.

Nevşehir'in en büyük ihtiyaçları arasında bulunan Kapadokya havalimanı yeni terminal binası’nda gerçekleşecek kapasite artırımı sonrası aynı anda 5 uçak park edilebilecekken, 9 uçağın park edebileceği öğrenildi.

-700 gün için tamamlanması planlanıyor

-Uçak park yeri kapasitesi artırılarak 5' ten 9'a çıkartılacak.

-Yeni terminal binası 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

-İnşaat boyunca havalimanı çalışmaya devam edecek.

-Kapadokya Havalimanı’nda uçağın kanatlarını andıracak ve Nevşehir’i yakışacak yeni terminal binası olacağı öğrenildi.

YOLCU TRAFİĞİ ARTACAK

Yeni terminal binası ve apron yatırımı ile yolcu kapasitesinin ciddi olarak artması hedefleniyor.

Öte yandan 2023 yılında Kapadokya havalimanı yolcu sayısı ile rekor kırmıştı. 2024 yılının ilk 6 ayında ise yolcu sayısı yüzde 30 arttı.

İşte GÖRSEL: Projenin maket görüntüleri

Editör: İbrahim UYSAL