Eğitim

Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden “Genç Ahiler Yemek Yarışması”nda 3.lük

Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin hedefleri arasında yer alan Ahilik Haftası ve Ahilik kültürünü yaşatma adına gastronomi yemek yarışmaları düzenlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin hedefleri arasında yer alan Ahilik Haftası ve Ahilik kültürünü yaşatma adına gastronomi yemek yarışmaları düzenlenmektedir. Bu amaçla Ahika bölgesinde yer alan Kırşehir ilinde bu yarışma düzenlenmiş ve ili temsilen Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılım sağlamıştır.

37.Ahilik kutlamaları kapsamında yapılan bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığınca bölgesel olarak duyurusu yapılmış ve Kırşehir TOKİ MTAL tarafından gerçekleştirilmiştir. Mottosu “Genç Ahiler Yemek Yarışması” olan bu gastronomi yarışması, Ahiler Kalkınma Ajansı bünyesindeki illerde bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin katılımı ile gerçekleşmiş olup Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 ilden toplam 8 okul arasında 3.lük ödülü almıştır. Yarışmaya danışman öğretmenler Kardelen YILDIZ ve Şerife BAYTIN, 2 öğrenci ile katılmış ve 9. sınıflardan 5 öğrenci gözlemci olarak gitmiştir.