Kapadokya Spor Kulübü, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Gençlik Koordinatörlüğü Spor Alanında Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2024 yılı teklif çağrısı başvuru döneminde sunmuş olduğu proje ile Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı.

Kulüp hazırlayıp sunmuş olduğu 2024-1-TR01-KA182-SPO-000218827 numaralı “Kapadokya'da Sportif Çeşitliliğin ve Kapasitenin Geliştirilmesi”  projesi ile ilimizde ilk defa spor alanında proje yürütecek ve uygulayacak spor kulübü olmuştur.  

Proje kapsamında Kapadokya Spor Kayak Kulübü, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi son sınıf ve mezun öğrencilerine yönelik, Avrupa’da 10 günlük Alp Disiplini Kayak ve Snowboard alanlarında uzman eğiticilerden eğitim alınacaktır.

Proje Koordinatörü ve kulüp üyesi Faruk Er Türkiye’ de kış sporları alanında hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan ilk proje olmasından dolayı gururlandığını ifade etti.  Kapadokya Spor Kulubü Başkanı Oğuzhan TEKİN ise Erciyes Kayak Merkezinde Nevşehir’i başarıyla temsil eden kulüp ekibimizin çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi eğitim verebilmek için çalıştığını ve bu çabaları çok önemsediklerini, kulübün ulusal ve uluslararası bağlantılarını güçlendirecek bu tür faaliyetleri devam ettirmek istediklerini belirtti.

Ülke genelinde toplam 20 projenin başarılı bulunarak destekleneceği açıklanan program kapsamındaki proje uygulamalarına Kasım ayı itibarıyla başlanacağı bildirildi.