Eğitim

Kapadokya Üniversitesinden Ürdün ve Kazakistan Büyükelçiliklerine ziyaret

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Uluslararasılaşma Çalışmaları Kapsamında Ürdün ve Kazakistan Büyükelçiliklerini Ziyaret Etti.

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Uluslararası Öğrenci Birimi, 2024-2025 akademik yılı uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Ürdün Krallığı Büyükelçiliği ve Kazakistan Büyükelçiliğine resmî ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlere; Kapadokya Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şafak Oğuz, İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırma Görevlisi ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Araş. Gör. Aslıhan Babacan ve Uluslararası Öğrenci Sorumlusu Agamyrat Boryyev katıldı.

KÜN, Ürdün İçin Önemli Bir Seçenek

Ürdün Kültür Ataşesi Renad Nofal ve Ataşe Yardımcısı Ahmad Alqudah ile yapılan görüşmelerde, Kapadokya Üniversitesinin uluslararası öğrencilere sunduğu eğitim olanakları, burs ve konaklama imkânları hakkında detaylı bilgi verildi. Üniversitemizin kurucusu Alev Alatlı’nın vizyonu, Kapadokya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, kampüs imkânları, kütüphaneler ve uluslararası öğrencilere sunulan akademik programlar kapsamlı bir şekilde tanıtıldı. Sağlık bilimleri, havacılık ve turizm alanlarındaki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılırken, Kapadokya’nın turizm potansiyeli, özellikle sıcak hava balonculuğu ve gastronomi konuları ön plana çıkarıldı.

Ziyarette; Üniversitemizin Ürdün Krallığı Eğitim Bakanlığı nezdinde tanınırlık ve denklik süreçleri görüşüldü. Ürdün Kültür Ataşesi Renad Nofal, Kapadokya Üniversitesinin eğitim kalitesini övdü ve Üniversitemizin, Kapadokya’nın tarihi ve kültürel dokusunu eğitimle birleştirme başarısını takdir etti ve Türkiye’de eğitim gören 7 bini aşkın Ürdünlü öğrenciye atıfta bulunarak, Kapadokya Üniversitesinin Ürdünlü öğrenciler için önemli bir seçenek olduğunu belirtti.

12 Bin Kazak Öğrenci Türkiye’de Eğitim Alıyor

Kâtip Dauren Kobenov ile yapılan görüşmede; Üniversitemizin havacılık, sağlık ve mühendislik programları hakkında detaylı bilgilendirme yapılırken, bu alanlardaki akademik çalışmalar ve uluslararası öğrencilere sunduğu fırsatlar vurgulandı. Alev Alatlı'nın üniversiteye kazandırdığı vizyon ve Avrasya'ya bakış açısının, bölgenin gelişimine katkı sağlayabilecek bir perspektif sunduğu ifade edildi. Kazakistan’ın Türkiye’de öğrenim gören yaklaşık 12 bin öğrencisinin bulunduğu ve bu öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerdeki akademik deneyimlerinin geliştirilmesi için olası iş birliği alanları üzerinde duruldu.

Üniversitemizin şehir ve kampüs olanakları, Kapadokya’nın kültürel ve doğal zenginlikleri hakkında detaylı bilgi verildi. Eğitimde kaliteyi yükseltmeye yönelik yapılan çalışmalar ve uluslararası öğrencilere sağlanan kolaylıklar da ele alındı ve olası iş birlikleri ve projeler değerlendirildi. Eğitim, kültür ve bilim alanlarında yapılabilecek ortak çalışmalar ve Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda Kazakistan ile daha derin ilişkiler kurma potansiyeli üzerinde duruldu.