Turizm

Kapadokya’da artık yeraltı özel cihazlarla incelenecek

Kapadokya Alan Başkanlığı’nın çalışmalarda kullanılmak üzere Assuva Savunma Sanayi tarafından özel üretim Yeraltı Görüntüleme Cihazı hediye edildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı’nın bölgenin korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalarda kullanılmak üzere Assuva Savunma Sanayi tarafından özel üretim Yeraltı Görüntüleme Cihazı hediye edildi. Yerin 50 metre altını görüntüleme özelliği olan cihazın arkeolojik buluntular, yeraltı şehirleri, tüneller, mağaralar, kaya mekanlar, kaçak kazılar ve yapıların tespitinde kullanılacağı belirtildi.

Assuva’dan Kapadokya Alan Başkanlığı’na Yeraltı Görüntüleme Cihazı Hediyesi

Assuva Savunma Sanayi tarafından hediye edilen cihazın devir teslim töreni bugün Kapadokya Alan Başkanlığı’nda yapıldı. Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz ve Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ’un katıldığı törende arkeolojik buluntular, yeraltı şehirleri, tüneller, mağaralar, kaya mekanlar, kaçak kazılar ve yapıların tespitinde kullanılmak üzere tamamen yerli üretim olan cihazın teslimi yapıldı. Yerin 50 metre altını görüntüleme özelliği olan, askeri alanda, afet durumlarında ve arama kurtarma çalışmalarında da kullanılan cihaz bölgedeki çalışmalara büyük katkı sağlayacağı ifade edildi. Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Assuva’ya teşekkür ederek şunları söyledi:

“Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan bölgelerden biri olan Kapadokya, bildiğiniz üzere peribacalarıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren, bölgenin en önemli turizm tanıtım merkezlerinden birisi konumda yer alıyor. Dünyada eşine az rastlanır bu tarihi bölgenin gelecek kuşaklara aktarılması da bir o kadar önem arz ediyor. Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan ASSUVA Savunma Sanayi şirketi, bu tarihi sorumluluğu üstlenerek Kapadokya Alan Başkanlığı’mıza özel üretim bir yeraltı görüntüleme cihazı hibe etti. Kendilerine bu sebeple Alan Başkanlığı’mız adına şükranlarımı sunuyorum.  Yenilikçi teknolojilerle donatılmış bu cihaz, arkeolojik buluntular, yeraltı şehirleri, tüneller, mağaralar, kaya mekanlar, kaçak kazılar ve yapıların tespitinde büyük rol üstlenecek.

Amacımız, sadece geçmişimizi korumak değil; aynı zamanda bu tarihi geniş kitlelerle buluşturmak ve sahiplenmektir. Bu önemli iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kapadokya'nın güzelliklerini ve zenginliklerini koruma hedefimize birlikte ulaşacağımıza inanıyorum.”dedi.