Çevre

Kapadokya'da bu görüntüler tepki çekti

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya'da doğaya atılan alkol şişeleri çevreyi kirletiyor. Bu görüntüler vatandaşlardan büyük tepki topladı.

Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in farklı turizm merkezi ilçe ve beldelerinde tarihi mekanların bulunduğu alanları kendilerine mesken tutan alkol bağımlıları, içtikleri alkol şişelerini rast gele atarak çevreyi kirletiyorlar.

Heryıl aynı görüntüleri Nevşehir Kapadokya bölgesinin pek çok yerlerinde rastlamak mümkün. Peki çevreyi kirleten bu kendini bilmez şahısları kim denetliyor? Yada neden denetlenmiyor?

"ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLMALIYIZ"

Vatandaşlarımızın çevre duyarlılığının geliştirilmesi gerekiyor bunun içinde hepimizin taşın altına elimizi sokarak 7 den 70'e herkese çevre ve kentlilik bilincini aşılamamız lazım, bu şehir bu bölge hepimizin. Çevremizi temiz tutup korumalıyız.

"YETKİLİLERİN DURUMA EL KOYMASI GEREKİYOR"

Yetkililerden ricamız, açık hava meyhanesine dönen ve Kapadokya'da alkollü içki tüketenlerin uğrak mekânı haline gelen alanların, içki şişelerinden, dökülmüş saçılmış çöplerden arındırılıp, biran önce temiz ve güvenli bir hale getirilmesi, çevreyi kirletenlerin tespit edilerek gerekli cezai müeyyidenin uygulaması ve bu çevre kirliliğine mahal verilmemesidir. "Bu millet bu manzaralara layık değil" 

Özellikle, gözbebeğimiz Türkiye'mizin cennet köşesi Kapadokya'nın merkezine Dünya'nın dört bir tarafından gelen yerli yabancı turistlere rezil oluyoruz. Çevre ve insan sağlığını hiçe sayan kirlilikle yarınımıza ihanet ediyoruz farkında mıyız? Farkındamısınız? Öyleyse yetkilileri göreve davet ediyoruz.

..............................................

KAPADOKYA ALAN BAŞKANLIĞINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Biz buradan Kapadokya Alan Başkanlığına çağrıda bulunmak istiyoruz. Sorumluluk alanlarınızda yer alan yerlerde bu tür görüntülerle karşılaşmamak adına ne gibi bir girişiminiz var? Bu şekilde Dünya Mirası Listesi'nde bulunan bölgemizde bir görüntü rezilliğini yaşatanlara karşı caydırıcı bir ceza uygulanmasını sizlerden bekliyoruz.

En son bugün bir FİB Haber okurumuzun WhatsApp İhbar Hattı üzerinden paylaştığı görüntülerde yüzlerce alkol şişelerinin ve çöp atıkların çevreye atıldığı görüntüler tepki çekti.

İhbarcı vatandaşımız yaptığı açıklamasında; "Merhabalar. Ben Gülşehir'de oturan bir mahalle sakiniyim ve burası Gülşehir ilçemizi tepeden çok güzel seyri olan bir yer. Ve mubalasız seyirlik bi yer olduğu için buraya her gece içmeye gelen kişiler var. Alkol içen vatandaşlarımıza elbette saygı duyarız kendi tercihi sonuçta ama bu kadar rezillik yeter. Gönderdiğim fotoğraflarda da göreceğiniz üzere burasını içtikleri alkol şişeleriyle adeta bir çöp yığını haline getirmişler. İnanın eş dost akrabayı gezmeye çıkaramıyorum. Çünkü her taraf içki şişesi, cips ve buna benzer atıklarla dolu. Maalesef içerimizde yaşayan  çok duyarsız insanlarımız var. Bu görüntüleri Gülşehir Belediyesi ve emniyete de vermeyi planlıyorum. Şimdiden FİB Haber'e teşekkür ediyor saygılar sunuyorum."

İŞTE BU KADARINA DA PES DEDİRTEN GÖRÜNTÜLER...