Uluslararası ödüllü FMV oyun tasarımcısı Eray Dinç, Yerli bir yapım olan, FMV interaktif sinema ile 2D platform türünün harmanlandığı hikayenin ve oyunun adını "Nazar" olarak duyurdu.  Kapadokya’da geçen, Anadolu ritüelleri ve bilim kurguyu iç içe geçiren oyun, 4 Kasım'da çıkacak.

Uluslararası ödüllü FMV oyun tasarımcısı Eray Dinç sunar: NAZAR

Uluslararası ödüllü FMV oyun tasarımcısı Eray Dinç, " Fikir olarak 15 yıldır hayalini kurduğum, üretim olarak da 2 yıldır üstünde çalıştığım yeni video oyunumu sizlere duyurmaktan büyük gurur duyuyorum. Biliyorsunuz Recontact üçlemesi ile interaktif sinemayı oyun dinamikleriyle harmanlayıp birçok ödül kazanmıştık. Şimdi ise Türk ve anadolu ritüellerini bilim-kurguyla harmanladığım, dünyada ilk kez FMV interaktif sinemanın, 2 boyutlu platform oyun türüyle birleştiği, üstelik büyüleyici atmosferiyle Kapadokya'da geçen bu destansı hikayenin ve oyunun adını artık duyurabiliyorum: NAZAR!

Eğer benim gibi sinemayı 2 boyutlu hale getirecekseniz ve Türk kültüründen de ilham alıyorsanız, Türk gölge oyunları estetiği tam olarak karşımda duruyordu. Silüet olarak gördüğümüz karakterlere eşlik edebilecek Kapadokya'dan da daha iyi bir yer de yok sanırım. Sadece bir iPhone ile çekimlerini tamamladığım, Dr. öğretim üyesi olarak kurucu bölüm başkanı olduğum Beykent üniversitesindeki dijital oyun tasarımı öğrencilerimin Unity developmentlığını üstlendiği ve aktörlüklerini yaptığı tam bir fikir-emek ürünü oldu. Müziklerinin dünyaca ünlü oyun bestecisi Inon Zur'un yaptığı da belirtmek gerek. Bilimsel düşünce ve ritüellerin tam ortasındaki coğrafyamızın kadercilik, rasyonellik, mistisizm, astroloji, doğa bilimleri, kuantum fiziği, muskalar, kahve falları ve daha niceleri arasındaki sıkışmışlığını iki tarafı da üzmeyecek bir şekilde sizlerle buluşuyor. 4 Kasım'da öncelikle PC platformlarında çıkışını yapacak NAZAR'ı steam sayfasında istek listenize ekleyerek görünür olmasına destek olabilirsiniz." dedi.

Uluslararası ödüllü FMV oyun tasarımcısı Eray Dinç sunar: NAZAR

İşte, Kapadokya'nın büyülü ve peri masalı benzeri manzarasında geçen, FMV ve 2D platform oyunu Nazar'ın fragmanı. Falcılığın kuantum fiziğiyle buluştuğu Kapadokya'nın mistik diyarını keşfedin.

Nazar, 4 Kasım 2024'te PC'de satışa sunulacak. Bu bilim kurgu macerasında, parapsikolojik yetenekleriniz ve öngörü becerileriniz oyun mekaniğinin bir parçası olacak. Nazar'ın rüyalarında astral seyahat yoluyla geleceği görürken xenon navigasyonuyla varış noktanıza gidin! Doğru yolu bulun ve öngörü süreniz dolmadan geleceğe ulaşın. Nazar, Inon Zur tarafından bestelenen müziğe sahiptir ve Recontact FMV üçlemesinin yönetmeni Dr. Eray Dinç tarafından tasarlanmıştır.

Dr. Eray Dinç, Türkiye’nin en mistik şehri olan Kapadokya’da Anadolu'nun kadim kültürlerini, batıl inançlarını, kötü geleceği engelleme ve tedbir alma ritüellerini, kahve fallarını, muskaları, astral seyahatleri bilim-kurguyla harmanlayıp Türk gölge oyunu sanatı geleneklerinden ilham alarak, 2 boyutlu platform türünü interaktif sinema ile birleştirerek karşınıza çıkarıyor. Dünyaca ünlü oyun bestecisi Inon Zur'un müziklerini hazırladığı bu oyunda, devrimsel oyun mekaniği ise geleceği görme kabiliyetleriniz.

Yerli oyun Nazar 4 Kasım'da PC için çıkacak.

İlk defa FMV interaktif film ve 2D platformu buluşturan, Kapadokya'nın mistik atmosferinde geçen ve astroloji ve kuantum mekaniği içeren bu oyunda, Nazar’la yeteneklerinizi kullanarak şeytani geleceği durdurun! 

ANADOLU RİTÜELLERİ İLE KAPADOKYA'NIN MİSTİK DERİNLİKLERİNE YOLCULUK

Anadoluda el veren üstatlar, İnisiyatörler, inisinasyonlar, semazenler, kadim bilgiler, mistik güçler, bilimsel yöntemler. Doğu ve batının harmanı Kapadokya’nın muazzam coğrafyasında, peri bacalarında ve gizemli yer altı şehri Derinkuyu’da sinematik bir şölen, nefes kesen bir hikaye ve oyun mekaniği ile dahice harmanlanmış bir anlatı. Nazar’ın ilk macerasıyla kaderlerinizi birleştirin.

Uunutmayın Kapadokya’da geçen, Anadolu ritüelleri ve bilim kurguyu iç içe geçiren oyun, 4 Kasım'da çıkacak.

Kaynak: store.steampowered.com