Kapadokya'da park halindeki otomobile dünyanın en güvenilir hava aracı sıcak hava balonu çarptı. Yaşanan bu ilginç olay akıllara Balon kalkış ve iniş alanlarının güvenliği sağlamak bu kadar zor mu? Oysaki, 2024 Mayıs ayında Kapadokya Bölgesinde sıcak balon kalkış alanları turizm amaçlı özel güvenlik izinli alan kapsamına alınmıştı. Kim denetliyor? sorusunu getirdi.

Yaşanan bu ilgiç kazaya ilişkin MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptığı açıklamasında; "Nevşehir’imizin Göreme Beldesi’nde bulunan Aşk Vadisi’nde meydana gelen kazada, bir araba sürücüsü manzarayı daha iyi izleyebilmek için aracını otoparka değil sıcak hava balonlarının iniş yaptığı alana park etti. Hal böyle olunca bu sırada inişte olan sıcak hava balonu, rüzgarın etkisiyle zeminden yeniden havalanınca park halindeki otomobile çarptı. Çok şükür ki her hangi bir cana zarar gelmedi." dedi.

Dünyanın en güvenilir hava aracının sıcak hava balonları olduğunu söyleyen Kılıç, "Buradan anlaşıldığı üzere; Balon iniş alanında araçların bulunmasının balonlar açısından tehlike arz ettiği görülmektedir. Yetkili birimler ile görüşüp bu şekilde olayın bir daha yaşanmaması için Emniyet güçlerimiz ve Göreme Belediyemiz ile birlikte manzara izlemek için balon iniş alanına park eden araçlar ile ilgili düzenleme getireceğimizi buradan duyuruyorum." ifadelerinde bulundu.

Balon kalkış alanlarının güvenliği sağlamak bu kadar zor mu?

Kapadokya Bölgesi Sıcak Hava Balon Uçuşları özel güvenlik görevlileri ile İl Jandarma Komutanlığının denetim ve kontrolünde balon kalkış ve iniş alanlarının güvenliğine katkı sağlayabilmeleri maksadıyla; 2024 Mayıs ayında balon kalkış alanları turizm amaçlı özel güvenlik izinli alan kapsamına alınmıştı.

Ea3E5E50 2575 4183 Ac84 55Ff820350D7-1

Foto:Arşiv