Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bu akşam saat:20.00 sularında gökyüzünü aydınlatan şişkin ay seyri doyumsuz görsel şölen oluşturdu.  O anlar cep telefonu ile görüntülendi.

Kapadokya'yı aydınlatan şişkin ay görsel şölen sundu

Ayın evrelerinden ilk dördün ile dolunay arasında oluşan şişkin ay Kapadokya'nın kalbi Göreme semalarında görsel şölen sundu. Gökyüzünde parlaklığıyla göz kamaştıran şişkin ay, ortaya seyrine doyumsuz kartpostallık görüntüler çıkardı. Ayın ilk dördün evresindeki Şiskin Ay hali gökyüzünde seyri doyumsuz görüntüler oluştururken ortaya çıkan manzara da izleyenleri mest etti.

Şişkin Ay gökyüzünde kartpostallık görüntüler oluşturdu

Hasan Ayaş isimli bir Turizmci, Göreme Rocks Terrace Restaurant terasından, Aşıklar tepesi eski adıyla Aydın Kırağı mevkiinde Kapadokya'yı aydınlatan şişkin ayın muhteşem görüntülerini cep telefonuna kaydetti.

Öte yandan, 22 Haziran'da 2024'te İlk Şiskin Ay, evresini tamamlar ve bu evrenin ardından ay, ''dolunay'' olur. Bu evrede ay, tam daire şeklinde görünür ve parlak ve dolgundur. Ayın en sevilen ve göz alıcı göründüğü hali de dolunay zamanlarıdır. Dolunayın ardından son evresine geçiş yapan ayın bu fazına ''son dördün'' adı verilir.

Ayın Evreleri

Ayın evreleri ana evreler ve ara evreler olmak üzere iki grupta incelenir. Ana evreler; Yeni ay, ilk dördün, dolunay ve son dördün evreleri iken, ara evreler ise şişkin ay ve hilaldir.

Editör: İbrahim UYSAL