Nevşehir-Aksaray Karayolu yol yapım çalışmaları ne zaman bitecek? 2024 yatırım programına alınan Nevşehir Çevre yolu ne zaman başlayacak? Bu yollar Nevşehir'e hele hele Kapadokya'ya hiç yakışmıyor!

NEVŞEHİR'İN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM!

Nevşehir'in en büyük sorunu nedir? diye sorduğumuzda gelen cevapların ilk sırasında "Ulaşım" sorunu geliyor. Nevşehir'de ilk bitirilmesi gereken yol öncelikli olarak yapımı yılan hikayesine dönen Acıgöl Kapadokya yolu, sonrasında da Çevre Yoluna acilen başlanılması...

Nevşehir-Aksaray Karayolu Yol Yapım Çalışmaları Ne Zaman Bitecek?

Çoğuna göre plansız proğramsız devam eden Nevşehir-Aksaray karayolu yol yapım çalışmaları bu yolu kullanan vatandaşları tabiri caizse artık çileden çıkarıyor. Navigasyon bile Kapadokya'da yolunu bulmak için artık çözüm üretemez durumda. Hele hele akşam yada gece saatlerinde bu yola düştü iseniz vay halinize... Karanlık yollarda, dubalar yıkılmış, uyarıcı meteryaller ışıklandırma yok. Her Allahın günü bu yolda kazasız gün geçmiyor. Tatilciler Kapadokya girişinde karşılaştıkları manzara sonrası daha bölgeyi gezmeden nasıl döneceklerini kafalarında hesaplayarak kara kara düşünüyor.

Sayın Bakanımız ve Sayın Yetkililerimiz.

Yıllardır yapımı devam eden ama bir türlü bitmeyen 70 km. uzunluğundaki Nevşehir-Aksaray karayolunun Nevşehir-Acıgöl-Güzelyurt yol ayrımına kadar olan kısmı çok bozuk. Araçlar çok zarar görüyor. Nevşehir-Acıgöl karayolu arası parça parça yapılıyor ama çalışmalar çok yavaş ilerliyor.

Acıgöl çevre yolunda tek şerit yol yapım çalışması aylardır bitmedi. Acıgöl çevre yolu çok karanlık ve tehlikeli. Çevre yoluna biran önce aydınlatma direklerinin tekrar dikilmesi lazım.

Nevşehir-Acıgöl kara yolu yol yapım çalışması yapılan tek şeritte trafik tek şeritten sağlanıyor ama ortadaki dubalar çıkmış çoğu.

Nevşehir-Aksaray kara yolu Niğde-Ankara otoyoluna bağlandığı için çok kalabalık bir araç trafiği var. Araç trafiği yoğun olduğu için bu yol yapım çalışmalarının hızlandırılmasını Nevşehir-Acıgöl ve Acıgöl-Aksaray karayolunun yol yapım çalışmalarının bir an önce can ve mal güvenliğimiz için bitirilmesini saygılarımla arz ve talep ediyoruz"

Tüm Dünya'ya rezil oluyoruz.

Dünyayı dolaşan İtalyan bir turist Kapadokya yolu için;“Böyle rezalet görmedim” diyor… Dolayısıyla Dünya'ya rezil oluyoruz.

Bir taraftan tüm Dünya Kapadokya'ya gelmeli, mutlaka görmeli diye davet edip çağrı yapıyoruz diğer yandan da "Kapadokya yolu" sorununu çözmekten görmezden geliyoruz. Böyle bir çelişki kabul edilebilir bir durum değil. Bu sorumluluğu kimse üzerinden atamaz! Ne yerelde seçilmişi atanmışı, ne de ilgili Bakanlıklar... 

Ulaştırma, İçişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığına açık mektubumuzdur.

Bu yazımız tüm Nevşehirlilerin bölgeye gelen yerli yabancı turistlerin ortak talebidir.

Lütfen uyumayın, uyutmayın...

Bu vebal hepinizin üzerinde. Bu yolda yaşanacak olası bir can kaybı yada yaralanmanın vebali büyük.

Nevşehir'i Yerel'de temsil eden seçilmişi atanmışı ;

  • Vali,
  • Milletvekilleri,
  • Yerel Yönetimler,
  • İktidar ve Muhalif parti temsilcileri,
  • Kapadokya Alan Başkanlığı

Bu sorumluluk sizlerin ve topu birbirinize atmadan şehrin ortak menfaatleri için toplanıp karar alın. Yaşanan sıkıntıyı anlatın. Ve artık bu sorunu biran önce çözün.

Unutmayın, "Ne ekersen onu biçersin..."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığına hatta İçişleri Bakanlığına gidin, gerekirse kapısında yatın ve Nevşehir-Acıgöl kara yolunu anlatın. Kapadokya'ya giriş kapısı Nevşehir girişinin yıllardır nasıl çözüme kavuşturulmadığını söyleyin. Bu yolda şimdiye kadar yüzlerce kazanın yaşandığını bu kazalarda can ve mal kaybı yaşandığını, burasının Türkiye'nin Dünyaya açılan bir vitrini olduğunu, hem yerel halka hem de turistlere mahçubiyetimizi anlatın. Yol medeniyettir öyleyse Nevşehir'i bu medeniyetten mahrum bırakmayın....

NOT: Muhataplardan gelecek cevabı da noktasına virgülüne dokunmadan burada yayımlayacağız.

KARAYOLLARI 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN GELEN CEVAP:

Bahse konu 55 km uzunluğundaki Nevşehir-Aksaray Devlet Yolu 2023 yılı sonu itibariyle 9 km BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) standardında tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Kalan kesim iş programı doğrultusunda çalışmalar devam etmekte olup, bütçe ve ödenek durumuna göre en kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır. Bilgilerini rica ederim.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA/ANKARA

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Milletvekilleri başta olmak üzere ilgili Bakanlıklardan bir çok kazalara sebebiyet veren Kapadokya giriş kapısı olarak bu Nevşehir-Aksaray D-300 kara yolunda gerekli incelemelerin yapılıp karınca hızında ilerleyen Nevşehir-Acıgöl yol yapım çalışmalarının biran önce tamamlanması için hızlandırılmasını ve konforlu bir yol haline getirilmesi bekliyoruz.  

Başta ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili her birimi göreve davet ediyoruz.

Not: Nevşehir Çevre yolu haberimize bir sonraki bültenimizde değineceğiz.

FİB Haber Merkezi olarka konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.