Nevşehir Valiliği ve Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAP-HİB) İş Birliği İle Nevşehir Kapadokya Bölgesindeki bütün vadiler temizleniyor.

Kapadokya'da doğal ve kültürel zenginliklerin korunması, vadilerin temiz tutulması ve toplumda çevre bilincinin geliştirilmesi için ekipler; bugün erken saatlerde Göreme Açık Hava Müzesi mevkiindeki vadilerde temizlik çalışmaları yapıldı.

KAP-HİB öncülüğünde başlatılan çalışma ile havadan ve karadan gezilebilen vadilerin daha temiz ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Doğal ve kültürel zenginliklerin korunması, vadilerin temiz tutulması ve toplumda çevre bilincinin geliştirilmesi için Göreme vadilerinde temizlik çalışmaları yapıldı.

Yürütülen çalışmadan büyük memnuniyet duyan bölge turizmcileri, Kapadokya'daki vadilerimiz yerli ve yabancı turistler tarafından yürüyüş yeri olarak kullanılıyor. Bu yürüyüşler sırasında ne yazık ki yanında getirilen yiyeceklerden, sulardan oluşan malzemelerin doğaya atıldığı ve bununda kirlilik yarattığı görülmekte. Bu kadar doğal güzelliğin olduğu bir ortamda bu tür manzaraların olması hepimizi çok üzüyordu. Bu temizlik çalışması için emeği geçenlere teşekkür ediyor. Başka Kapadokya yok, Lütfen Kapadokyamızı hep birlikte koruyalım çağrısında bulundular.