Genel

Kapadokya'ya gelen turistler İslâm'ı araştırıyor

Kapadokya bölgesini gezmek üzere Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gelen Güney Koreli gençler, İslam hakkında bilgi almak için İlçe müftülüğünü ziyaret ettiler.

İsrail'in, Gazze'de başlattığı soykırım ve vahşi saldırıları sonrası Avrupa başta olmak üzere bir çok ülkede Müslüman algısının olumlu yönde değiştiği, 20 yıldır devam eden Müslüman karşıtı "teröre karşı savaş" söylemine rağmen İslam'a olan ilginin arttığı kaydediliyor.

ABD, İspanya, Fransa, Norveç, Güney Kore gibi Dünya'nın pek çok farklı ülkelerinde birçoğu genç kişilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından İslam'ı tanımaya ve Kur'an-ı Kerim okumaya başladığı belirtildi.

İşte buna örnek olarak en son Kapadokya bölgesini gezmek üzere Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gelen Güney Koreli gençler, İslam hakkında bilgi almak için İlçe müftülüğünü ziyaret ettiler.

Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel ve İlçe Müftü Vekili Ahmet Tuncer tarafından ağırlanan Koreli gençlere Diyanet İşleri Başkanlığının yabancı dillerdeki yayınlarından Kur'an-ı Kerim, Kitap ve Broşürler hediye edildi.