Kayseri'nin ilk cam terası Bünyan ilçesinde hizmete girmesinin ardından şimdide Aksaray'da Ihlara'ya Ahiler ajansı destekli cam seyir terası yapılıyor. Peki, Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'e de böyle bir proje yakışmaz mı?

Cam Seyir Terası En Çok Kapadokya'ya Yakışır

Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de henüz olmayan farklı tesisler, bölge turizmine yeni dinamikler katacaktır. UNESCO tarafından Dünya kültür mirası içerisinde yer alan peribacaları diyarı Kapadokya bölgesinde doğal oluşumlara, bir noktadan da olsa “cam teras” üzerinden bakabilmek, aynı karede yer alabilmek, ziyaretçilere ayrı bir heyecan katacaktır.

Kapadokya'da yapılacak Cam Teras projesi ile yerli yabancı turistlere manzarayı, peribacalarını, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacak. Tabi biz bunları düşünürken Kayseri'nin ilk cam terası Bünyan ilçesinde hizmete girmesinin ardından şimdide komşu ilimiz Aksaray'da Ihlara'ya Ahiler ajansı destekli cam seyir terası yapılıyor. Öyleyse bizde isterüz...

Nevşehir Yüzyılı İçin...

Şimdiye kadar Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'de Allah vergisi doğal güzelliklerin hazır meyvalarını hep birlikte yedik yemeğe de devam ediyoruz. Peribacalarından yeraltı kentlerine tarihi ve doğal tüm değerleri Hoyratça kullandık. Peki biz Kapadokya için şimdiye kadar ne yaptık? 

 "Kayseri-Aksaray yapar Nevşehir bakar" dedirtmemek için tüm siyasileri, bürokratları ilgili kurum ve kuruluşları STK'ları, gazetecileri ile hep birlikte bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu içen herkesi bu cennet şehrimizin nimetlerinden maksimum faydalanmak adına kafa yorup proje üretmek için göreve davet ediyoruz.