Kırgızistan'dan yürüyerek 45 günde Nevşehir'e gelen Kırgızistanlı gezgin ilk olarak Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret etti. 

Hem spor hem de tatil amaçlı kilometrelerce yol kat ederek Türkiye'ye gelmek isteyen 65 yaşındaki Kırgızistanlı gezgin, 45 gün süren yolculuğun ardından Nevşehir'e ulaştı. 

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde türbe ziyaretinde bulunduktan sonra tekrar yola koyulan Kırgızistanlı gezgini yolda yürürken gören Karaburna köyü muhtarı Hasan Öz durdurduğu aracına alarak köyüne götürdü.

Karaburna köyü muhtarlığında misafirini ağırlayan muhtar Hasan Öz, kendisine çay ve su ikram edip kısa bir süre sohbet ettiler.

45 gündür yolda olduğunu anlatan Kırgızistan vatandaşı gezgin, Karaburna köyü muhtarı Hasan Öz'ün misafirperverliğinden de çok memnun kaldığını dile getirdi.

Kırgızistanlı gezgin; "Kırgızistan ve Türkiye derin bağlarla birbirine bağlı iki Türk devletidir. Her iki cumhuriyetin halkı soy ve kültür birliğine sahiptir. Bu yüzden hep merak ettiğim Türkiye'yi görme hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Dile kolay 45 gündür yol yürüyorum. Sırtımda kaplumbağa misali evimi taşıyorum. Yola çıktığımda 130 kilo idim, şuan 80 kiloya düştüm. Buradan sonra Aksaray, Konya ve Antalya'ya gideceğim. Bu vesile ile çok dost canlısı değerli soydaşım Karaburna köyü muhtarı Hasan Öz'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

FİB Haber muhabiri Emre Turgut Karaburna'dan bildiriyor.