Genel

Kırşehir- Nevşehir Kapadokya Havalimanı bağlantı yolu başladı

Kırşehir’in Nevşehir Kapadokya Havaalanı’na ulaşımını sağlayacak 35 kilometre uzunluğundaki ‘Tuzköy-Kesikköprü Yolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Kırşehir ilini Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy üzerinden Kapadokya Havaalanı’na bağlantı sağlayacak yol projesine start verildi... 

Kırşehir’in Nevşehir Kapadokya Havaalanı’na ulaşımını sağlayacak 35 kilometre uzunluğundaki ‘Tuzköy-Kesikköprü Yolu Projesi’nde çalışmalar başladı.

Aksaray'dan sonra Kırşehir'inde Nevşehir Kapadokya havalimanı arasındaki bağlantı yolunun açılmasıyla havalimanının bölgeselleşmesi adına önemli bir adım olarak gösteriliyor.

Kırşehir'i Nevşehir ile Kapadokya'ya bağlıyoruz

Kırşehir - Tuzköy Havalimanı yolu projesini yerinde inceleyen AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan; "Kesikköprü-Tuzköy Havalimanı yolu 35 km olup TY-BSK (Tek Yol Bitümlü Sıcak Karışım) standardındadır. Yolun 8 km si Kırşehir, 27 km si Nevşehir ili sınırları içerisinde yer almaktadır. İşin proje bedeli 1 Milyar 410 Milyon TL’dir. 2024 yılında Km:2+000-6+000 arasında toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalara başlanmıştır." dedi.

Kırşehir- Nevşehir Kapadokya Havalimanı Yolu Kısalıyor

Kapadokya Havalimanı Aksaray-Niğde-Kırşehir ve Nevşehir ’in ortak kullanımına açılarak 1 milyon kişinin bu havalimanından istifade etmesi planlanıyor.

Nevşehir Kapadokya havalimanının Aksaray, Niğde ve Kırşehir illerinin kesişim noktasında olması ve bu illere 1 saatte ulaşılması ortak kullanım noktası olarak bahse konu bu illere büyük avantaj sağlayacak.