Nevşehir'de Bugün

Kızılay Haftası Nevşehir'de coşkuyla kutlandı

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Nevşehir Kızılay’da Coşkuyla Kutlandı !

Türk Kızılay Nevşehir İl Merkezi Başkanlığı tarafından organize edilen 29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası Etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Nevşehir İl Merkezi Başkanlığı, Kızılay Kadın ile Kızılay personelleri ve Genç Kızılay Gönüllüleri tarafından İl Merkezi Başkanlığı Kızılay Gönüllü Merkezi’nde çeşitli okullardan anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki eğitim yerlerinden gelen öğrenciler Kızılay Gönüllü Merkezi’ni ziyaret edip Kızılay / Kızılaycılık eğitimleri, afet bilincini ve toplumsal dayanışmayı arttırmayı amaçlayan tiyatro oyunları ve ödüllü yarışmalarla coşkulu etkinlikler gerçekleştiriyor.

Nevşehir Kızılay Şubemize gelip etkinliklerimize katılım sağlayan Mehmet Gülen İlkokulu, Simya Koleji, Başaklar Rehabilitasyon Merkezi ve Sevgi Evlerinde kalan öğrenciler Kızılay Haftasını coşkuyla kutladı. Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz sayın Halit Açar da Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerimize eşlik etti.

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Nevşehir genelinde faaliyet gösteren çeşitli okullardan Türk Kızılay Nevşehir İl Merkezi Başkanlığı’na gelen öğrenciler etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası’nda, öğrencilere ve vatandaşlara Kızılaycılık felsefesi ile temel ilkelerinin tanıtımı, gerçekleştirilen çalışmalar, yenilikler ve hedefler anlatılıyor.

“Türkiye’nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz”

Kızılay'ın gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Türk Kızılay Nevşehir İl Merkezi Başkanı Ercan Civelek, “Türkiye'nin emin elleri olarak dünyanın her yerinde hizmet veriyoruz. 1868 yılından bu yana 155 yıldır ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Kızılay, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 155 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır. Kızılay'ın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalardaki temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur.” ifadesinde bulundu.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay, kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor.

Ayrıca sözlerine “Türk Kızılay Nevşehir İl Merkez Başkanlığı olarak Kızılay haftasını kutlamanın,halkımıza ve öğrencilerimize anlatmanın gayreti içerisindeyiz. Kızılay ve Kızılaycılık ruhunu aşılamak ve daha fazla insanımıza yardım elimizi uzatabilmek için çalışmaktayız. Bu vesileyle tüm şehrimizin Kızılay Haftasını kutlarım.” diyerek sözlerini bitirdi.