Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, '15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü' düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında; Kozaklı Kaymakamlığı ve Kozaklı Belediyesi işbirliği ile önce Millet Bahçesi Kaplıca Camiinde akşam namazı vaktinde Şehitlerimiz İçin dua edildi. Ardından da Millet Bahçesinden Hükümet Konağı Önüne Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Protokol üyelerinin ve vatandaşların katıldığı bayrak yürüyüşünde tek bir ağızdan” Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı.

Kozaklı Kaymakamı Yasin GÜRKAN yaptığı açıklamasında; "Karahanlı Hakanı Abdülkerim Satuk Buğra Han'dan bu zamana Türk milleti, Hakk'ın ve hakikatin yoluna kendini kurban etmeyi şiar edinmiştir. Sömürgeci Batı emperyalizmi Türk milletini ve devletini hep düşman olarak addetmiştir.

Yüz sene evvel İstiklal harbinde ülkemizi işgal etmeye teşebbüs eden batılı güçler, bugün içimizdeki uzantıları olan fetö, pkk, dhkpc, lgbt, daeş.. gibi terörist yapılanmalarla hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadırlar.

Hepsinin hedefi Türk milletini, zihnen, fikren, maddeten, manen ifsat etmektir.

Bize düşen ise bu namahrem ellerin hayasızca akınlarına karşı hem bu cennet vatanı müdafaa etmek hem de istiklalin, hürriyetin, teminatı olan Hakk’a tapan nesilleri işlemektir.

“Hilal Yıldız”ın ilelebet dalgalanması için can veren yiğitleri rahmetle yâd ediyor, hepinize muhabbetlerimi sunuyorum." dedi.