Diş Hekimi Mehmet Bilgin, 31 Mart Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Nevşehir Belediye Başkan Adayı olmak için bugün aday adaylık başvurusunu yaptı

Nevşehir kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Diş Hekimi Mehmet Bilgin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Nevşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Nevşehir il binasına gelen Başkan Aday Adayı Diş Hekimi Mehmet Bilgin aday adaylık başvurusunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "40 yıla yakın bir süredir ekmeğini kazandığı Nevşehir’e olan vefa borcunu ödeyebilmek için Cumhuriyet Halk Partisinden Nevşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu dile getirdi.

Konuşmanın ardından Aday Adayı Bilgin başvuru dosyasını CHP Nevşehir İl Başkanı Av. Bülent Yumuş’a sundu.

Bilgin, İl Başkanı Kamil Gülmez’in yönetiminde il başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

CHP Nevşehir Belediye Başkan aday adayı Diş Hekimi Mehmet Bilgin Kimdir?

1954 yılında Gümüşhane'nin İncesu Köyü'nde dünyaya geldim. Babam Trabzon'un muhtelif köylerinde imamlık yapan bir din adamıydı. Bu yüzden ilkokula Trabzon / Arsin'in bir köyünde başladım.

1962 yılında Bursa'ya göç ettik. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamladım. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldum. Askerlik görevimi Nevşehir Komando Taburu'nda tabip asteğmen olarak yerine getirdim.. Askerlik sonrası Nevşehir'de serbest diş hekimi olarak çalışmaya başladım. 40 yılı aşkın bir süredir başta sağlık olmak üzere eğitim, spor ve toplumsal sorumluluk alanlarında bölgenin kalkınması için etkin bir biçimde çalışmalar sürdürüyorum.

Ürgüp Atatürkçü Düşünce Derneği (Kurucu Üye, Yöneticilik)

Nevşehir İli Kalkınma, Üniversite Yapma, Yaşatma Vakfi (Kurucu Üye)

Nevşehir Eğitim Vakfı (Kurucu Üye

Nevşehir Jandarma Vakfı (Kurucu Üye)

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (Başkan Yardımcılığı)

Nevşehir Jandarma Asayiş Vakfı Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı

Nevşehir Çevre Vakfı Nevşehir İl Milli Eğitim Komisyonu

Nevşehir II Sosyal Hizmetler Komisyonu

Nevşehir II Çevre Komisyonu

Nevşehir İl Turizm Komisyonu

Altınyıldız Koleji (Okul Aile Birliği Başkanı)

Cumhuriyet İlkokulu ( Okul Aile Birliği Başkanı)

Nevşehirspor profesyonel yöneticilik (5 yıl)

Nevşehir amatör Emniyetspor Kulüp Başkanlığı (11 yıl)

Yıldırımspor Kulüp Başkanlığı (3 yıl)

2015'de katıldığım CHP'de 4 dönemdir sürdürdüğüm il başkan yardımcılığı görevimden aday adayı olabilmek için istifa ettim. 2018'de partimin Nevşehir sıra milletvekili adayı olarak onurlandırıldım.

Maddi ve manevi desteklerden dolayı partim tarafından plaket ile ödüllendirildim.

Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Samsun, Bursa, İzmir, İstanbul, Adapazarı, Kocaeli, Zonguldak ve Erzincan'a yayılmış geniş bir ailenin lideri olarak kabul görüyorum.

En büyük gururum; yetiştirme yurtlarından alıp tüm eğitimleri, askerlikleri, istihdam edilmeleri ve evliliklerine kadar sorumluluklarını üstlendiğim evlatlarımdır.

Görev insanları zor dönemlerin olağanüstü koşullarında kendilerini belli ederler. Bizi cumhuri- yet hazinesinden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahlar ile kuşatılmış durumdayız. Bu kuşatmayı kırabilmek, yeniden Kuvayi milliye ruhunu yaşayabilmek için muhtaç olduğum kudretin damarlarımda dolaştığını hissediyorum.

Ve bedbahtlara karşı sürdürdüğünüz savaşımda tüm varlığımla yanımızda olduğumu ve olacağımı, bunu bir görev olarak kendime kazıdığımı bilmenizi gönülden rica ediyorum... Diş Hekimi Nilüfer Bilgin ile evliyim. Yüksek mimar ve bilişim sistemleri uzmanı olarak çalışan iki oğlumuz var. Arz ederim.