Eğitim

Memur Sen Nevşehir İl Temsilcisi Öcal'dan 15 Temmuz mesajı

Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal, milletin vatan sevgisini ve milli birlik ruhunu vurgulayan ifadelerde bulundu. Öcal, mesajında şunları kaydetti:


"Bir millet düşünün ki; vatanına, bayrağına, devletine ve toprağına aşık. Bir millet ki; yüzyıllar süren kadim tarihi boyunca aynı refleks ve aynı sadakatle kutsallarına en derininden bağlı. Bir millet ki; her şeyin karanlığa gömüldüğü anda küçük bir ışık ile dünyayı aydınlatan, kötü niyetleri ve düşmanca yaklaşımları bir anda boşa düşüren. Bir millet ki; tam da kıyametin kopacağı an birbirine sımsıkı kenetlenen, tek amaç uğrunda bir vücut, bir akıl, bir refleks olan. İşte o millet, İstanbul’un fethi münasebetiyle Sevgili Peygamberimizin övgüsüyle şeref bulmuş olan millettir.


Değerli Türk Milleti, yukarıda paylaşmış olduğum satırlar, yüce milletimizin her bir bireyini tasvir ediyor. Bu milletin bireyi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Dosta düşmana gösterdiğimiz bu ortak refleksi dünyada hiçbir millet, aziz Türk Milleti kadar organize ve süratle gerçekleştirememektedir. Bu durum, Türk milletinin genetik kodları ile sağlam bir özelliktir.

İçeride ve dışarıda olan tüm şer odakları bu gerçeği bilmekte ve dönem dönem farklı konu başlıkları ile milletimizi sınamaya kalkışmaktadır. Her kalkışmalarının sonucu da onlar adına hüsran ile sonuçlanmaktadır. Bu girişimlerin sonuncusu, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşti. Türk milletinin yüksek feraseti, inancı ve büyük özgüveni başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda hain darbe girişimi bastırıldı. Olaylar sonucunda kendilerini vatanın selametine adayan şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. O gün mücadele eden bu milletin her bir ferdine, kanlarıyla bu mücadelede hakları olan tüm şehit ve gazilerimize bir kez daha saygı, minnet ve dualarımızı iletiyoruz. Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanlığı olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü en kalbi duygularımızla kutluyoruz.


Sözlerimi, derin anlamlar barındıran İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un duası ile bitirmek istiyorum. Bir milletin yeniden diriliş ve kendine geliş marşını tarihe mal eden Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' duasında bulunmuştur."