Meteoroloji 7. Bölge Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Nevşehir'de hava sıcaklıklarının 17 Ekim Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede azalmasının beklendiği kaydedildi.

Hava Sıcaklığı Perşembe Gününden İtibaren Hissedilir Derecede Azalacak!

Başlama : 17.10.2024 00:00 Bitiş : 21.10.2024 12:00

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının kuzey ve batı kesimlerimizden başlamak üzere Ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Bölgemizde ise soğuk havayla birlikte yağış geçişlerinin görüleceği bekleniyor. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Bölgemizin doğu ve yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek kuvvetli yağış ve fırtına ile tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Hafta sonuna kadar il merkezlerimizde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarının (°C) aşağıda belirtilen değerlere kadar düşmesi beklenmektedir.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;

16 Ekim Çarşamba günü 22 derece ve parçalı bulutlu,

17 Ekim Perşembe günü 15 derece ve Gökgürültülü sağanak yağışlı,

18 Ekim Cuma günü 11 derece ve yağmurlu,

19 Ekim Cumartesi günü 11 derece ve parçalı bulutlu,

20 Ekim Pazar günü 12 derece ve az bulutlu,geçmesi bekleniyor.

 İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu