Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve ilçeleri için kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şu bilgilendirmelerde bulunuldu;

İl Genelinde Buzlanma ve Don Olayı Bekleniyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü / Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinde yapılan değerlendirmelere göre, ilimiz Nevşehir'i etkisi altına alan kar yağışının Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklı şekilde devam edeceği tahmin edilmektedir.

Yağışlı ve soğuk sistemin etkisiyle önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 0 ⁰C nin altında seyredeceğinden dolayı Nevşehir il genelinde buzlanma ve don hadisesinin görüleceği beklenmektedir.

Meydana gelebilecek buzlanma ve don hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Bölge Müdürlüğümüz tarafından yayınlanan tahmin, meteorolojik değerlendirme ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Önümüzdeki 5 gün için gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklıkları (°C) aşağıda belirtilmiştir.