31 Mart 2024'te yapılacak Belediye Başkanlığı seçiminde Nevşehir'in incisi Kapadokya'nın gözbebeği Avanos ilçesine belediye başkanı olmak için MHP’den aday adaylığını açıklayan Avanos Belediye Başkan Aday Adayı Alpaslan Kaygısız, Gazetemiz FİB Haber Merkezine nezaket ziyaretinde bulundu.

MHP Avanos Belediye Başkan Aday Adayı Alpaslan Kaygısız; "31.03.2024 yerel seçimlerde Avanos Belediye başkan aday adaylığı için Resmi müracaatımı MHP genel merkezimize yapmış bulunmaktayım. Teşkilatlardan sorumlu Genel başkan yardımcımız sn Sadir Durmaz beyfendiyi ziyaret ederek resmi başvurumuzu sundum. Ardından Nevşehir Milletvekilimiz ve sayın genel başkan yardımcımız Prf.dr Filiz Kılıç hanım efendiyi ziyaret ettim. Sonrasında da bugün Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir il başkanlığında, Nevşehir’in uç beyi sn Adnan Doğu Başkanımı ziyaret ederek aday adaylığı başvurumu kendilerine sundum." dedi.

Önce samimiyet, güven ve liyakat anlayışı...

MHP Avanos Belediye Başkan Aday Adayı Alpaslan Kaygısız, yaptığı açıklamasında; siyasetteki ve iş dünyasındaki deneyimini memleketi Avanos için kullanma zamanının geldiğini söyledi.

MHP'den Avanos Belediye Başkan Aday adayı Alpaslan Kaygısız'ın ajandasında, Hayallerini süsleyen Avanos için hazırladığı önemli projeleri yer alıyor. Kaygısız'ın Avanos reçetesinde; İlçenin marka kentler arasında yer alması için Eğitimden, Spora, Tarımdan ticarete, ulaşımdan sanata ve seracılığa, Avanos'un yeşillendirilmesinden tanıtımına bir çok önemli projeler yer alıyor.

Alparslan Kaygısız: 'Kazanan Avanos olacak'

Kaygısız yaptığı açıklamasında, önceliğinin Avanos ilçesinin huzurlu, gençlerinin geleceğe umutla bakan mutlu bir ilçe oluşturmak adına herkesimi ötekileştirmeden kucaklayan ve istişare kültürüne önem veren bir anlayışla göreve talip olduğunu, bunun içinde birlikte el ele vererek kırmadan incitmeden ilemizi hak ettiği yere taşıyacağız ifadelerinde bulundu.

Aday adaylığının hayırlı olmasını dile getiren FİB Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal'da Başkan Aday adayı Alpaslan Kaygısız'a başarılar dileyerek, “Seçimin sonunda kazanan inşallah Avanos olur” şeklinde konuştu.

Alpaslan Kaygısız Kimdir?

03.12.1980 tarihinde Fransa'nın Strasbourg şehrinde dünya'ya gelmiştir. İlkokul öğrenimi Çavuşin, Ortaokul ve Lise öğrenimini Avanos'ta tamamlamıştır. 2008-2011/2011-2014 tarihlerinde MHP Avanos ilçe Yönetiminde görev almıştır. 2014 yılında ise MHP ilçe kongresinde seçim ile ilçe başkanlığına seçilmiştir. 2014-2019 tarihleri arasında, MHP Avanos ilçe başkanlığı görevi yapmıştır. İlçe Başkanlığı görevinde iken MHP üst kurul delegeliği görevinde bulunmuştur. 2019 yerel seçimlerinde il genel meclis üyeliğine seçilerek şuan görevine devam etmektedir. İl Gerel Meclis üyeliği görevinde iken bu süre içerisinde komisyonlarda başkan yardımcılığı yapmıştır.  Turizmci iş insanı Alpaslan Kaygısız, evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca ve ingilizce bilmektedir.