MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, MHP Avanos İlçe Başkanın Alparslan Atasoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya gelen MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos İlçesinde Paşabağı Örenyeri esnafları ile bir araya geldi.

Ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Kılıç, "Paşabağlarında MHP Nevşehir İl Başkanımız Sayın Adnan Doğu, MHP Avanos İlçe Başkanımız Sayın Alparslan Atasoy ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte toplantımızı gerçekleştirdik. Paşabağlar esnafımızla bir araya geldik. Haftasonunuz bereketli ve huzurlu olsun inşallah." dedi.

"Kapadokya’nın başkenti Nevşehir’e buyurun"

Kılıç; "Nevşehir Avanos’a 5 kilometre uzaklıktaki üç vadiden oluşan Zelve Örenyeri bölgesi, peribacalarının en yoğun olduğu yerdir. Eşsiz güzellikte olan mantar görünümlü peri bacalarının yer aldığı vadi, peri bacalarının nasıl oluştuğunun ve nasıl son şeklini aldığının en iyi gözlemlenebildiği yerlerin başında gelmektedir. Ayrıca vadi yürüyüş yapacağınız yollar, peri bacalarının arasından geçtiği için çok büyük keyif alacağınızdan emin olabilirsiniz. Zelve, 9 ve 13’üncü yüzyıllarda Hristiyanların önemli yerleşim ve dini merkezlerinden birisi olmuştur. Manastırlar, kiliseler, tünel ve değirmen gibi yapılar bulunmaktadır. Paşabağlar Ören Yerinde bulunan dükkanlarda satılan eşsiz güzellikteki Bursa ve Hint kumaşlarını, Türk coğrafyasına has nadir bir diyaspor olan Zultanit taşını ve daha nicelerini mutlaka görün. Doğanın yarattığı güzelliklerden biri olan bu alan gezmeye, görülmeye ve hissetmeye değer… Kapadokya’nın başkenti Nevşehir’e buyurun."