Eğitim

Minik Altınyıldızlı Öğrencilerden Veteriner Kliniğine Ziyaret

Altınyıldız Anaokulu öğrencileri 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' etkinlikleri kapsamında, TERAPİ VETERİNER KLİNİĞİ'ni ziyaret ederek  canlılar ve veteriner hekimlik konusunda bilgilendirildiler.

Altınyıldız Anaokulu öğrencileri 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' etkinlikleri kapsamında, TERAPİ VETERİNER KLİNİĞİ'ni ziyaret ederek  canlılar ve veteriner hekimlik konusunda bilgilendirildiler. Minik öğrenciler, bir kediye dokunmanın heyecanını yaşarken, onlara tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Veteriner Hekim İsmail ŞENTEPE, öğrencileri kliniklerinde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Çocuklarımıza, bir kedinin muayenesi, hayvanlara yaklaşabilme ve veteriner hekimlik konusunda merak ettiklerini onların anlayacağı dilde aktarmaya çalıştık." dedi.

Sınıf öğretmeni Şeyma ULAŞMIŞ ise öğrencilerin empati duygularının gelişmesi için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Gelmiş olduğumuz özel veteriner kliniğinde çocuklarımıza hayvanların nasıl muayene edildiğini ve aynı bizler gibi onların da hasta olduğunu yaparak yaşayarak öğrettik." diye açıklamada bulundu.

Etkinliğe katılarak öğrencilere hayvanlara nasıl yaklaşılacağı konusunda bilgi veren Kreş Müdürü Hande ÖZALTIN  ise şunları ifade etti: "Ağaç yaşken eğilir dedik ve anaokulu  öğrencilerimize hayvan sevgisi dersi ile katkımızı sunduk. Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak bu konuya bakış açımızı zaten okulumuzda yer verdiğimiz hayvanat bahçesi ile 8 farklı çeşitte hayvana ev sahipliği yaparak ve onları besleyerek gösteriyoruz.Hayvanlara nasıl yaklaşılacağını anlatıyor, empati yaptırmaya  çalışıyoruz."