Topuk dikeni, ayak tabanındaki kısa kasları topuk kemiğine bağlayan fasya adı verilen liflerde yırtılma veya kopma sonucu oluşan enflamasyondur.

Genellikle sabahları yataktan kalkarken veya uzun süre oturup kalkarken hissedilen keskin ağrılarla kendini gösterir. Yanlış ayakkabı seçimi, uzun süre ayakta kalma, kilo artışı ve ani yük binmesi gibi faktörler topuk dikeni oluşumuna neden olabilir. Risk faktörleri arasında koşma, sert yüzeylerde yürüme, travma, yaşlanma, fazla kilo ve uygun olmayan ayakkabılar yer alır.

Tedavi yöntemleri arasında ağrı kesici ilaçlar, tabanlık kullanımı, fizik tedavi ve enjeksiyonlar olmakla birlikte bazen bu ağrı cok inatçı olabilmektedir.

Serik medikal olarak geliştirdiğimiz bitkisel krem içeriğindeki saponin maddesi sayesinde bu ağrılara çözüm olabilmektedir. Saponin steoid Yapıda güçlü bir antiinflamatuardır. Bu sayede topuk bölgesine sürüldüğünde dokuya cok iyi geçebilmektedir.

Ürününüzün temel yapı taşı işte bu bitkisel saponindir.

Tamamen bitkisel içeriğinde bulunan saponin etken maddesiyle topuk dikenine bağlı oluşan ağrı ve inflamasyonu gidermeye yardımcı olur.

Ürünümüz tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilmiş olup SaglIK Bakanlığı ÜTS sistemine kayıtlıdır.

Adres: Serik medikal Serik/Antalya

Tel: 0 242 722 10 02