Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Turizm ve Spor A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Sönmez, 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Gülşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. 

AK Parti’den Gülşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Sönmez, resmi başvurusunun ardından dosyasını İlçe Başkanı Çağrı Sönmez'e teslim etti. 

AK Parti Gülşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Sönmez, bugüne kadar edindiği bilgi ve tecrübeyle Gülşehir ilçemizi daha ileriye taşıyabilmek amacıyla AK Parti’den aday adayı olduğunu söyledi. 

AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı Çağrı Sönmez, aday adaylığının hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunarak, seçim sürecinin ilçe genelinde demokratik bir atmosferde geçmesini temenni etti.

Muhammet Sönmez Kimdir?

02.09.1983  Nevşehir’in Gülşehir ilçesi doğumludur. İlk , orta ve lise öğrenimini Nevşehir de tamamlayan Muhammet Sönmez, işletme fakültesi mezunudur.
Nevşehir de tekstil, ayakkabı  ve gıda sektörlerinde de bir çok alanda ticari faaliyetlerde bulunmuştur.

Adalet ve Kalkınma Partisinde 2002 yılından itibaren Nevşehir Gençlik Kolları Kurucu üyeliği ,2004-2007 yılları arasında Adalet ve Kalkınma partisi (AK Parti ) Nevşehir Gençlik Kolları üniversiteler birim başkanlığı ve Teşkilat başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca  bir çok sivil toplum kuruluşlarında da yöneticilik ve başkanlık görevlerinde de bulunan Sönmez ,bünyesinde Nissa Buklet Fabrikası, Otopark İşletmeciliği, Necdet Ersan Parkı Ahde Vefa Cafe Restaurant İşletmeciliği, Açık Hava Reklamlarının bulunduğu Nevşehir Belediyesi Turizm ve Spor Anonim Şirketi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.